CímlapsztorikÉrdekes világ

Baj van: durva és sötét dolgok derültek ki a holokauszttal kapcsolatban, megkongatták a vészharangot

Ez valamennyi szakértő szerint a legijesztőbb dolog, ami felmerült, sötét korszak elé nézünk. Az elmúlt évek egyik legfontosabb írása, segélykiáltás, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát!

Nagy a baj egy friss felmérés szerint

Egy nemzetközi szervezet korábban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztriában és Kanadában végezte el a felmérést, Hollandiában múlt év decemberében 2000 embert kérdeztek meg.

“A kutatás eredményei Hollandiában voltak a legsokkolóbbak”

Hirdetés

– közölte a Claims Conference.

A hollandiai válaszadók 54 százaléka, nem volt tisztában azzal, hogy 6 millió zsidó ember vesztette életét a holokauszt során, továbbá 29 százalékuk úgy véli, hogy a halálos áldozatok száma nem éri el a kétmilliót.

A Claims Conference azt is riasztónak nevezte, hogy a 40 év alatti válaszadók 22 százaléka elfogadhatónak tartja a neonáci nézeteket. A megkérdezettek több mint háromnegyede fontosnak tartja a holokausztról szóló oktatást az iskolákban, de ez az arány a többi vizsgált országban magasabb.

“Döbbenetes, hogy egyes hollandok úgy vélik, a holokauszt nem történt meg, vagy, hogy az áldozatok számát erősen eltúlozták.

Az is aggasztó, hogy a válaszadók egy kis csoportja úgy véli, hogy Anne Frank naplója hamisítvány”

– nyilatkozta Kees Ribbens, a hollandiai Háborús, Holokauszt és Népirtás Tanulmányok Intézetének munkatársa.

Hihetetlenül sötét korszakhoz vezethet

Ez az egész mindenféle zsidózást mellőzve tisztán tudományos és történelmi alapon is azért aggasztó, mert hihetetlenül sötét korszakhoz vezethet.

Az emberiség, a civilizáció azért tudott eljutni oda ahol van, mert rengeteget tanult a múlt hibáiból és bizonyos történelmi események riasztó vörös vonalként léteznek az emberi emlékezetben és a történelem könyvekben.

Ha az emberek ezeket elfelejtik akkor szinte garantált, hogy idővel a történelem újra meg fogja ismételni önmagát.

Hirdetés

A történelem megismételheti önmagát?

Ez a szó szoros értelmében azt jelenti, hogy a világtársadalom idővel elfelejti vagy nem fogja elhinni, miféle borzalmak történtek meg a múltban.

Az, hogy ezeket az emberek egyre nagyobb százaléka gondolja majd valótlannak, azt fogja eredményezni, hogy az ezt okozó, sötét eszmék is újra kitermelődhetnek az emberek között.

Persze ez nem törvényszerű, de ha valamit a történelemből megtanulhatott a nyugati civilizáció, az egyértelműen az, hogy a történelem megismétli önmagát, ha nem vagyunk képesek tanulni a hibáinkból.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!