CímlapsztorikÉrdekes világ

Balázsék szégyenteljesen viselkedtek egy gyerekkel: áll a bál, bocsánatot is kértek

Ki mit gondol az esetről? Így még élő adásban nem szégyenítettek meg senkit, nemhogy egy gyereket!

Az ország felháborodott, mi sem mutatja jobban, hogy már el is kezdtek bocsánatot kérni és magyarázkodni.

Eső után köpönyeg?! Hát ide züllött le a magyar kereskedelmi televíziózás…

Hirdetés

Az RTL produkciójában a két műsorvezető, Vadon Jani és Sebestyén Balázs a műsor kolumbiai gyerekszereplőjén, a celebeknek leveleket szállító Pedritón élcelődtek.

A tíz-tizenkét éves kisfiúnak Vadon tett fel kérdéseket, amelyekre ő – bizonyára előzetesen megbeszélt módon – rendre a Sí, senor, azaz az „Igen, uram!” választ adta.

A kezdetben ártatlannak tűnő párbeszéd hamar botrányossá változott, amikor Jani arról kérdezte a magyarul nem tudó fiút, tudja-e, hogy ő az igazi apja, szereti-e az édességet, valamint tisztában van-e vele, hogy ha még „tíz évenkeresztül fánkot zabál, ahogy eddig”, akkor kamaszként elhízott lesz.

A kérdések közben Balázs a háttérben kacarászott, majd ennyit mondott nevetve: „Szegény, abuzáltuk”.

Mindezek után Jani tovább próbált humorizálni:

„Az anyját is nagyon kedveltem, csak most már egy picit gurul” – fogalmazott.

nagy felzúdulást követően az esetre a Celeb vagyok, ments ki innen! élő adásában reagáltak Balázsék. Vadon Jani magára vállalta a történteket, és többször bocsánatot kért a félreérthető humorizálásért.

„A tegnapi műsorban volt egy jelenet, amit egy általunk Pedrónak nevezett kisfiúval együtt játszottunk el, és azt szeretném mondani, hogy mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam ezzel a jelenettel.

Nem ez volt a célom, ironizálni szerettem volna, sajnálom, hogy ha nem jött át, elnézést, tanultam belőle…. Ne próbálják meg eladni a cikkeket Balázs nevével, mert én vagyok a felelős, és elnézést kérek érte.

Hirdetés

Tudom, hogy így utólag ez már egy picit eső után köpönyeg, de ennél többet nem tehetek. Tényleg tanultam belőle, nem fog többet előfordulni, igyekszem”

– szabadkozott élő adásban a műsorvezető.

Mérő Vera, író, aktivista a Facebookon megosztott, a felháborító jelenetet bíráló bejegyzése után a lapunknak mondta el, miként vélekedik az esetről.

– Sebestyén Balázs és Vadon Jani személyét nem kívánom minősíteni, az elmúlt években ők maguk már többször megtették ezt, amikor elhízott embereken, nemi erőszakot elszenvedő áldozatokon nevetgéltek. Az emberi méltóság alapvető jog, amit semmilyen pénz, fizetség nem tiporhat sárba.

A csatornával az évek során voltak hasonló csörtéim, és előfordult, ami edukatív értelemben jól végződött. Azt látom azonban, hogy a hamuszórás után újra és újra előfordulnak ilyen esetek, pedig 2022-ben már tudni kellene, hol a határ – fogalmazott Mérő Vera.

Az RTL minden dolgozójának egy komplett szervezeti átvilágításon kellene keresztülmennie, megtudni, hogyan gondolkodnak a csatornáról, a gyermekek reprezentációjáról.

Ezen túl a csatornának a társadalmat érzékenyítő tartalmat kellene gyártania, hogy az átlag néző ne gondolja úgy, hogy például egy efféle jelenet szórakoztató és helyénvaló

– tette hozzá.

És ti mit gondoltok az esetről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.