CímlapsztorikÉrdekes világ

Kiakadt Brüsszel Orbánék szankciós plakátjára: durva következmények lehetnek

Az Európai Bizottság egyik szóvivője közölte, mit gondolnak azokról a magyar kormány által készíttetett plakátokról, amelyek bombaként ábrázolják az Oroszország elleni szankciókat.

Az Euractiv közlése szerint Dana Spinant, az Európai Bizottság egyik szóvivője beszélt erről nemrég, és azt mondta:

„Láttuk a képeket, amelyeket a nemzeti konzultációs kampányban használnak, és őszintén szólva úgy véljük, hogy nem helyes bombákat és rakétákat mutogatni a szankciókkal összefüggésben.

Hirdetés

Az uniós szankciók célja ugyanis pont az, hogy ne hulljon több bomba Ukrajnára

– mondta a szóvivő.

Az Euractiv azt is hozzáfűzte, hogy az Európai Bizottság és a tagállamok többsége szerint a szankciók összességében működnek.

Ugyanakkor azt is hozzátették:

aA szakértők gyakran hangoztatják azt, hogy a szankciók a legtöbb esetben – közvetlenül – nem tudják megváltoztatni a szankcionált személy/entitás viselkedését, hanem elsősorban arra jók, hogy csökkentsék a lehetőségeiket.

A brüsszeli portál mindemellett azt is megjegyezte, visszás, hogy a magyar kormány a szankciókról szóló nemzeti konzultáció előtt már olyan propagandakampányt indított be, amelyben azt sugallják, hogy a szankciók nem működnek.

Utána pedig, ha a konzultáció eredménye nekik kedvező lesz (amint az várható), akkor az emberek véleményére hivatkoznak a politikai tárgyalásokon.

A kormány plakátjairól Guy Verhofstadt EP-képviselő is posztolt szerdán – bár először véletlenül azt a változatot tette ki a Twitterére, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt készített, az eredeti plakátot kifigurázva.

Mindeközben Orbán Viktor is nagyban készül a csütörtökön és pénteken esedékes európai csúcstalálkozóra, és részletesen egyeztetett szerdán a kormány tagjaival a szankciókról.

Hirdetés

„A háborús szankciós politika átgondolását, észszerű alapokra helyezését fogjuk szorgalmazni a holnap kezdődő EU-csúcson”

– írta legutóbbi posztjában a kormányfő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.