CímlapsztorikEgészségünkTudomány

BCG: ez az oltás lehet a magyarok “Szent Grálja” a koronavírus ellen? A védettségünk az egész világot megmentheti!

Egyre több kutatás igazolja hogy védettséget ad: Magyarországon is ezért lehetett végig enyhe a járvány lefolyása?

A tudósok most elképesztő eredményekre és bizonyítékokra jutottak…

Egyre biztosabb, hogy igazak és helyesek lehetnek azok a korábbi feltételezések, melyek azt állították, hogy a BCG oltásnak szerepe lehet abban, hogy a koronavírusnak enyhébb a lefolyása vagy sokan az adott populációból el sem kapják.

Hirdetés

Ez főleg itt, Európában merült föl, a Keleti blokk országaiban ugyanis viszonylag enyhén söpört végig a járvány.

Ez különösen igaz hazánkra.

A magyarok védettségével kapcsolatban számos tudományos elmélet született, ezek közül az egyik legérdekesebbről a genetikai okokról egy másik cikkben itt írtunk részletesebben.

A tudósok most a BCG oltást “vették újra elő”, és megdöbbentő eredményekre jutottak.

Az új kutatás érdekes módon azt találta, hogy a koronavírus ugyanolyan gyorsan terjed azokban az országokban, ahol csak az elmúlt 20 évben tették kötelezővé a BCG-oltást, mint ott, ahol egyáltalán nem kötelező.

A korábban bevezetett oltás már nyújthat védelmet a koronavírus ellen.

A szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy szükséges az a bizonyos nyájimmunitás megléte ahhoz, hogy az oltás megfelelően védjen, ami azt jelenti, hogy a lakosság megfelelő hányadát kell beoltani a BCG-vel ahhoz, hogy tényleg le lehessen lassítani a COVID-19-et.

A kutatók kijelentették, hogy az eredmények hozzáadnak az egyre növekvő bizonyítékokhoz azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus ellen hatékony lehet a BCG-oltás.

De még mindig rengeteg kérdés maradt: vajon felnőttkorban beadva is hasonló hatása van a vakcinának? Meddig tarthat a védelem? Ha valaki már fertőzött, nem árthat neki a BCG-oltás?

Hirdetés

A lényeg az, hogy egyelőre nem biztos, hogy a BCG-oltás a koronavírus elleni védekezés Szent Grálja, mégis úgy tűnik, kevésbé terjed a fertőzés azokban az országokban, ahol korán bevezették kötelező védőoltásként.

Magyarország szintén ez lehetett a kulcsa annak, hogy nem tombolt olyan nagy és drámai mértékben a járvány, mint mondjuk az olaszoknál vagy a spanyoloknál.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.