CímlapsztorikÉrdekes világ

Bevezethetik a hadiállapotot? Módosítják a besorozást a BTK-ban, aki elkerüli, börtönbe zárják

Magyarországon, orosz mintára…?

A végén maga a kormány küldi háborúba majd a gyermekeinket, nem pedig Márki-Zay?!

Aki nem tesz eleget ennek a besorozási kötelezettségének, vagy esetleg szánt szándékkal károsítja vagy csonkítja meg a saját testét, megtéveszti a hatóságokat, az nem kevesebb, mint öttől tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Hirdetés

Különböző teóriákat hall az ember a baráti körében, van, aki büszkén vonulna be hazája védelmének érdekében, és van olyan is, aki megtenne mindent azért, hogy elkerülje a katonai szolgálatot. Picit azonban mindenki a sötétben tapogatózik, hogy pontosan mi lenne a sorsa egy esetleges szükségállapot esetén.

A kormány nemrég módosította a Büntető törvénykönyvet (Btk.), így mostmár pontosan tudjuk, milyen következményekkel járna, ha valaki tudatosan elkerülné a besorozási kötelezettségét.

Szankcionálható lesz a kibúvás a katonai szolgálat alól, ha a kormány még csak benyújtotta a hadiállapotról szóló javaslatot

-számolt be róla a szeretlekmagyarorszag.hu.

Ennek értelmében kijelenthető, hogy még csak azt sem kell megvárni, hogy hivatalos hadiállapot következzen be, és meghirdesse azt az Országgyűlés.

Aki nem tesz eleget ennek a besorozási kötelezettségének, vagy esetleg szánt szándékkal károsítja vagy csonkítja meg a saját testét, megtéveszti a hatóságokat, az nem kevesebb, mint öttől tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Harangozó Tamás, a honvédelmi bizottság MSZP-s alelnöke a Telex megkeresésére úgy reagált, hogy az az igazán nyugtalanító az egész módosításban, hogy az alkotmányos rend felforgatására irányuló tevékenység is akár szükségállapothoz vezethet.

Ezt pontosan ő sem tudja, mit jelenthet, a kétharmados kormányzópárt döntésein múlik.

Szükségállapotot azonban akkor lehet majd csak kijelenteni, és a magyar honvédséget bevetni, ha a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok már nem bizonyulnak elegendőnek.

Hirdetés

Szerintetek mi várható?

A kormány előre tervez azzal, hogy a magyar felnőttkorú férfi lakosságot besorozza és ez állhat a nemrég történt módosítás mögött?

Vagy egyszerűen csak túlzott óvatosság van a dolog mögött és mindenre próbálnak felkészülni?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.