CímlapsztorikÉrdekes világ

Biden megfenyegette Putyint: ez már a harmadik világháború előszobája

Ez a szembenállás sodorhatja a katasztrófa szélére a civilizációnkat és az ismert világot? Ez már az atomholokauszt előtti “csend”?

Joe Biden amerikai elnök a 30 államot tömörítő, brüsszeli székhelyű észak-atlanti szervezet csúcstalálkozóját követően hangsúlyozta:

A NATO szilárdan ki fog állni az orosz és kínai erőfeszítésekkel szemben, a két ország ugyanis – szavai szerint – éket próbál verni a szövetség tagjai közé a transzatlanti szolidaritás működésébe.

Hirdetés

Arra utalva, hogy szerdán, Genfben tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, Biden azt mondta, a fontos találkozón világossá fogja tenni Putyin számára, hogy vannak területek, ahol lehetséges az együttműködés, amennyiben Moszkva ezt az utat választja.

Ha azonban az orosz elnök úgy dönt, hogy nem működik együtt, és úgy cselekszik, ahogyan korábban, akkor világossá fogja tenni számára, hogy hol vannak a Putyinra is érvényes vörös vonalak – tette hozzá az amerikai elnök.

Biden szerint Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki vezető esetleges halála “tragédia lenne, és rontaná a világ többi részével és az Egyesült Államokkal fenntartott orosz kapcsolatokat.

Navalnij halála újabb jele lenne annak, hogy Oroszországnak alig vagy egyáltalán nem áll szándékában betartani az alapvető emberi jogokat”

– húzta alá.

Reményét fejezte ki, hogy az orosz elnök “érdeklődést mutat a világról alkotott véleményének megváltoztatása iránt”.

Úgy véli, a NATO kiáll Ukrajna függetlensége, önállósága és területi egysége mellett, és mindent megtesz, hogy az ország képes legyen ellenállni az orosz agressziónak.

Hozzátette, Ukrajnának fel kell számolnia a korrupciót, és teljesítenie a követelményeket ahhoz, hogy csatlakozni tudjon a katonai szövetséghez.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.