Címlapsztorik

Bill Gates: a magyaroknak is teljesen műhúst kellene enniük

Ezt mégis, hogy gondolta?! Hajlandóak lennétek a bolygó érdekében a jövőben áttérni a “bio” (inkább mű) húsra?

Elképesztő kijelentésekkel borzolta a kedélyeket Bill Gates ismét, ahogyan azt már “megszokhattuk” tőle.

Nem elég, hogy a járvány kapcsán végig haknizza azzal a közvéleményt és a teljes médiát, hogy ő bizony előre figyelmeztetett…

Hirdetés

Újabb okosságokkal próbálja ellátni az emberiség egészét.

Most épp a jövőért aggódik, mert szerinte bár akár 3 éven belül jöhet a következő világjárvány, globális intézkedésekkel és az élelmiszeriparunk átalakításával ezeknek a kialakulásának az esélyét lecsökkentetjük.

Hogy hogyan?

Hát úgy, hogy műhúsra térünk át, azaz mindenkinek ezt kellene fogyasztania, a magyaroknak is.

Konkrétan ezt így nem jelentette ki, hogy a magyaroknak, de valamennyi fejlett országra gondolt, mikor elmondta nézeteit egy tájékoztató folyamán.

A Microsoft-alapító szerint a legszegényebb 80 ország kivételével mindenhol át kellene állni a mesterségesen előállított hús fogyasztására a bolygó védelme érdekében.

Ha ugyanis védjük a bolygót, harcolunk a klímaváltozás ellen, ráadásul a természetet kevésbé pusztítjuk, így nem törnek újabb világjárványok ránk a dzsungelek és érintetlen területek mélyéről.

Illetve nem alakulnak ki a nagy állati tenyésztelepeken és vágóhidakon antibiotikum rezisztens szueprbaktériumok sem, melyek szintén világjárványt okozhatnának.

Gates a a klímaválság elkerülésével foglalkozó könyve apropóján adott interjút a Technology Reviewnek, amelyben többek között kifejtette, hogy több évtizedes kutatásai alapján bátran állítja, hogy az élelmezési rendszer is fontos szerepet játszik az emberiség jövőjében.

Hirdetés

Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak 100 százalékban szintetikus húsra kellene váltania

-szögezte le.

A filantróp szerint egyébként hozzá lehet szokni az apró ízbeli különbséghez, és idővel úgyis jobbá teszik a fejlesztések által.

Mit gondoltok?

Hajlandóak lennétek a bolygó érdekében a jövőben áttérni a “bio” (inkább mű) húsra?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.