CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Az egyik legjobb természetes fájdalomcsillapítónk: ismered?

Ez az útszéli gaz a legjobb fájdalomcsillapító

Ez a legális bódítószer ott nő az árokparton, de az is lehet, hogy a saját kertedben! Afrodiziákum, fájdalomcsillapító, hipnotikus hatású nyugtatószer.

Akár sérülés, akár betegség okozza, a fájdalom mindenkit próbára tesz. A kínzó érzésre az orvosok általában komoly mellékhatásokkal járó kémiai szereket, azaz fájdalomcsillapító gyógyszereket írnak fel.

Hirdetés

Ez sajnos a kiváltó okot nem gyógyítja, csupán további problémákat okoz. Ezekhez a szerekhez ugyanis nagyon könnyű hozzászokni.

Az opiátfüggőséget napjainkban tekinthetjük akár súlyos járványnak is.

A vadsaláta (más néven ópium- vagy keszegsaláta) pszichoaktív anyagokat tartalmazó növény, ám káros mellékhatások nélkül kezeli a problémát.

Hogy használták régebben?

Az ókori egyiptomiak és a görögök által is kedvelt szer volt fájdalomcsillapításra, az alvás segítésére, az istenekkel kapcsolatba kerülésre is használták. A

Hopi indiánok pipából szívták. A 19. században az ópiumot helyettesítették vele. A 20. század 70-es éveitől vált újra népszerűvé természetes fájdalomcsillapítóként és szórakozás céljából is.

Eleink kétféle módon készítették el

Főzés: vízzel és cukorral főzd lassú tűzön, míg szirup állagot nem érsz el. Egy hatásos, bár a cukor ellenére is elég keserű, gyantás főzetet kapsz.

Tea: a növény fiatal, szárított leveleiből és gyökeréből főzz teát. (Az idősebb levelek enyhén mérgezőek).

Hirdetés

A szárított növényi részeket összetekerve el is szívhatod vagy párologtathatod. Ha nincs kedved vagy módod kertben nevelni, hozzájuthatsz a szárított gyógynövényhez, esetleg kivonathoz vagy a belőle készített gyantás anyaghoz gyógynövényboltban is.

Egyéb áldásos hatásai

Migrén:

Azok, akik rendszeresen fogyasztják a vadsaláta teát, ritkább migrénes rohamról számolnak be.

Alvászavar (Insomnia):

A vad saláta eufórikus, ellazult állapotot eredményez, melytől sokkal könnyebb álomba merülni.

Szorongás:

Gyöngéd nyugtatóként hat. Oldja a stresszt, mely a kínzó szorongást okozza.

Asztma, köhögés: A vad saláta köhögéscsillapító anyagot tartalmaz, mely enyhíti, elnyomja a késztetést.

Az asztmás betegek, akik huzamosabb ideig opiát tartalmú gyógyszereket szednek, a gyógyszerek elvonásakor kellemetlen rohamokat élnek át. Sokkal kíméletesebb a vad saláta, melynek nincs ilyen mellékhatása.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.