CímlapsztorikEgészségünk

Bizonyítva: silány, sokad-osztályú élelmiszerekkel etetik a magyarokat, amit direkt túlárazva sóznak ránk

Az egész egy nagy botrány, bebizonyították a hatósági vizsgálatok az európai kettős mércét.

Kevesebb a hal ugyanabban a halrudacskában, silányabb minőségű Nutella, és még sorolhatnánk…

Nem akármiről van itt szó kérem szépen!

Hirdetés

Arról, hogy az EU folyamatosan átveri a magyarokat, köztük sok más kelet-európai országot azzal, hogy silány minőségű termékekkel árasztja el a boltok polcait.

Ez pedig különösen súlyos azért, mert ezzel a hazai termelőket szorítják hátrányba.

Az ember alig talál magyar terméket a polcokon – hozzátesszük, hogy ez ügyben szerencsére kezd egyre jobb lenni a helyzet, de még mindig lenne hová fejlődni – ellenben a sok külföldi, importált “vacakkal”.

Nemrég a NÉBIH végzett az elmúlt években több nagy hatósági vizsgálatot, ami során egyes termékeket hasonlítottak össze a Nyugat-Európában árult megegyező változatukkal.

Az eredmények bebizonyították a gyanút: a kelet-európai termékek közül mind silányabb volt, olcsóbb és egészségtelenebb alapanyagból készültek, vagy egyszerűen csak kispórolták belőlük az összetevőket.

Az árukon azonban nem csökkentettek!

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja azt a gyakorlatot, hogy a magyar és a közép-kelet-európai vásárlók más minőségű élelmiszert kapjanak, mint mondjuk egy holland, német vagy osztrák vevő.

A kettős minőség olyan újra és újra fellelhető jelenség, amely létezését mind a hazai, mind több szomszédos ország vizsgálatai alátámasztották már.

Kevesebb a hal ugyanabban a halrudacskában

Hirdetés

Az Euronews is írt róla, hogy az elmúlt években végzett tesztek szerint a nyugati államokban jobb minőségűnek bizonyult számos olyan termék, amelyet a keleti országokban is hasonló márkanév alatt forgalmaznak.

Keleten például kevesebb a hal ugyanazon márkájú halrudacskában, mint Nyugat-Európában, de a kenyérben is kevesebb a liszt, a narancslének álcázott keleti löttyben pedig egyenesen már narancs sincs.

És ahogy például egy szlovén képviselő mondta, az ő országában a burgonyasziromban nincs burgonya, míg a nyugati fogyasztók eredeti krumplit kapnak a pénzükért

– írta a G7.hu.

A litván hatóságok szerint a legfőbb különbség, hogy a német termékekben kevesebb vegyi anyag és színezék van, és mesterséges édesítőszer helyett inkább valódi cukrot tartalmaznak, nem úgy, mint a Litvániában árult termékek.

Itt viszont sok a segédanyag és egyéb vegyi anyag egyes termékekben.

Jó nekünk a szenny is – gondolják a németek.

Pedig nekünk ugyanolyan jogunk van minőségi terméket vásárolni, ha már ugyanannyiért vagy sokszor még drágábban is teszik elénk a polcokra…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!