CímlapsztorikÉrdekes világ

Breaking: a NATO vizsgálatot indít Magyarország ellen, Orbán átállt az oroszok oldalára?

A magyar kormány kihúzta a gyufát a NATO-nál: vizsgálat kezdődhet.

NATO-mentesítés folyik a Honvédségben, „oroszbarát” vezetőket ültetnek a régiek helyére? Döbbenetes vádak, melyeknek egyesek szerint komoly alapjuk is van.

Ki mit gondol?

Hirdetés

Hirtelen és könyörtelen leépítések a Honvédségnél

A NATO vizsgálatot indíthat Orbán Viktor és a magyar kormány ellen amiatt, hogy sorra mentik fel a 45 év feletti tiszteket a Magyar Honvédségnél.

A kabinet szerint azonban nincs politikai oka annak, hogy százával küldik nyugdíjba az érintetteket.

A kormányrendelet nemtetszést váltott ki több NATO-tagország vezetőiben is, mert egy olyan nemzedéket érint a nyugdíjaztatás és a felmentések hosszú sora, amely pályája legjavát a katonai szervezet égisze alatt töltötte.

A Financial Times cikkében megemlíti, hogy ennek a generációnak a tagja Juhász István ezredes is, aki szolgált Irakban és Afganisztánban is, majd az Egyesült Államokban, a NATO haderőfejlesztési központjában dolgozott.

Ő és több száz társa a rendelet miatt munka nélkül marad. Hivatalosan egyetlen érintett sem kommentálja a döntést, de

BENNFENTESEK SZERINT A HONVÉDSÉGNÉL DÖBBENETET VÁLTOTT KI A FOLYAMAT GYORSASÁGA ÉS KÖNYÖRTELENSÉGE.

Orbán NATO-mentesít?

Egyes magyar ellenzéki politikusok politikai indíttatásúnak tartják a lépést, azt állítva, hogy a magyar kormány olyan hűséges embereket igyekszik felsorakoztatni a Magyar Honvédségben, akik „osztják oroszbarát nézeteit”.

Egyes információk szerint 170 tábornoknak és tisztnek kellett távoznia, majd hozzátette: „nem tudni még, ennek hol lesz a vége, de a Honvédelmi Minisztérium környékéről ezres nagyságrendeket is hallani lehet.

Egyre többek vélik úgy, hogy Magyarországot ki kellene zárni a NATO-ból

Tom Rogan nemzetbiztonsági szakújságíró a Washington Examiner hasábjain azt fogalmazta meg, hogy Orbán Viktor miatt Magyarországot ki kellene zárni a NATO-ból.

Hirdetés

Szerinte ahhoz, hogy egy védekező katonai szövetség hiteles legyen, a tagjainak közös bizalomra van szükségük, hogy amennyiben az egyiket megtámadják, a többi határozott támogatást nyújtson neki.

Rogan azt írta, mára már nyilvánvaló, hogy Törökország és Magyarország nem tudja teljesíteni ezt az elvárást.

Forrás: Index

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.