CímlapsztorikEgészségünk

C-vitamin: a gyógyszeripar elhallgatott csodaszere, vagy egy túlértékelt vitamin?

Mi a teljes igazság a C-vitamin körül, melyről azt állítják egyesek, hogy intravénásan nagy dózisban adagolva rengeteg betegséget meggyógyíthat? utána jártunk!

Tényekkel és orvosi kutatásokkal támasztottuk alá, hogy miért lehet a C-vitamin a valaha volt legerősebb, betegségek elleni anyag.

Már Szentgyörgyi Albert is tudta, nem véletlen fűződik hozzá a felfedezése, valamennyiünk közül a legtöbbet tudta meg róla és a hatásairól.

Hirdetés

Szerintetek véletlen lenne az, hogy viszonylag szép kort ért meg, és több ízben nagyon magas, napi 1000 mg feletti mennyiségben “tolta magába” a C-vitamint?

Ma azonban a legtöbb kérdés a c-vitaminnal kapcsolatban a rákellenes hatásairól merül fel.

Ebben pedig tudományosan egymásnak némileg ellent mondó eredmények vannak, noha nagyon sokan a dokik közül is egyetértenek abban, hogy az egyik legerősebb immunerősítő természetes anyag.

Sokat felvetik a C-vitamin versus kemoterápia témát is. Erre is mindjárt visszatérünk.

A C-vitaminnak valóban vannak rákellenes hatásai.

Többek között a Nobel-díjas biokémikus, a DNS felfedezője, Jams Watson kutatásai is kimondják: immunrendszerünknek szüksége van a vitaminokra, különösen a c-vitaminra a baktériumok elleni harcban, részt vesznek a sejtpusztulás programozásában is.

Ennek ellenére a rákellenes konkrét hatásairól megoszlanak a vélemények.

Míg a mainstream tudomány egy része azt mondja, hogy rákellenes hatása abszolút nincs, azt ők is elismerik, hogy a rák ellen igen komoly védőpajzs lehet még a betegség kialakulása előtt.

Ráadásul – és itt kanyarodunk vissza a kemoterápia vs C-vitamin kérdésre – a kemoterápia káros hatásait nagymértékben képes csökkenteni az intravénásan nagy adagban a szervezetbe juttatott vitamin, ezt ausztrál és amerikai kutatók is több kísérletben igazolták.

Hirdetés

KIEGÉSZÍTŐ kezelésként tehát nagyon-nagyon hatékony tud lenni, a kemóban legyengült beteg életét is megmentve akár.

Ráadásul pajzsként szolgál bizonyos tumorsejtek számára, ezt állapították meg chilei kutatók.

A dél-chilei Concepción Egyetem tudósai a Free Radical Biology and Medicine című folyóiratban publikáltak egy tanulmányt a C-vitamin és a daganatos betegségek közti összefüggésekről.

A kutatók – amellett, hogy elismerik a vitaminféle számos pozitív hatását – megállapították, hogy az általuk vizsgált húsz ráktípus a C-vitamin újrahasznosítása révén jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz.

Húsz éven átívelő vizsgálatukban a Coralia Rivas vezette kutatócsoport megállapította, hogy a mellrák, a prosztatarák és a leukémia esetében például a tumorsejtek “képesek jóval több C-vitamint felhalmozni magukban, mint a normális sejtek”.

Rivas szerint ez a felfedezés azért “kulcsfontosságú, mert azt jelenti, hogy a C-vitamin képes megerősíteni a tumorsejteket és ellenállóbbakká tenni őket a kezelésekkel szemben”.

Összességében tehát igen árnyalt a téma.

Azoknak is igaza van, akik szerint a gyógyszerlobbi egyes szereplőinek mindig is érdeke volt a C-vitamin jelentőségének elnyomása, valamint azoknak is van némi igazságalapja, akik meg azt állítják, hogy időnként túlértékelik, és valódi csodaszerbnek tartják.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.