Csökkenti a vérnyomást és csodát tesz a vércukorral: mégis kevesen ismerik!, tudod mi ez?
Ha minden magyar háztartásban ott lenne, sokkal több egészséges ember járna közöttünk – állítják a tudósok.
Na, tudod mi ez?
A kaporban található egy apiol nevű vegyület, amely a paraszimpatikus idegrendszerre kifejtett hatása révén értágulatot okoz. Ennek köszönhetően kezeli a merevedési zavarokat, például a szárának rágcsálásával.
Ugyanakkor csökkenti a vérnyomást és így a szívre háruló terhelést, javítja a szívizom vérellátását.
Képes kimosni a veséből a már ott lévő vesehomokot, ha két héten keresztül kúraszerűen fogyasztják.
A kaporban található vanádium támogatja a szénhidrát anyagcserét, mivel inzulin-szerű hatást képes kifejteni és a máj koleszterintermelését is csökkenti.
A húgyúti fertőzések leggyakoribb okozója az E.coli baktérium, amelynek kiváló ellenfele a kapor.
Ha ilyen betegségben szenvedsz, érdemes kapormagból főzetet készíteni és hozzáadva a fürdővízhez egy ülőfürdő kúrát végezni. (30g kapormag 1 liter vízben főzve 15 percig)
Magas C-vitamin taralmának köszönhetően kiváló antioxidánsnak számít, így felveszi a harcot a szabadgyökök okozta sejtkárosodással szemben. Emellett E-vitamint, B-vitaminokat, vasat, kalciumot, magnéziumot, cinket, rezet is tartalmaz.
Testszerte képes megakadályozni a kórokozó baktériumok elszaporodását. Fogínygyulladás esetén, nyákoldásra, köhögés ellen is nagyon hatásos a teája.
Kapor tea készítése:
2 teáskanál szárított kaportermést és levelet forrázz le 3 dl vízzel. Hagyd legalább 10 percig állni.
A nyelven megtelepedő baktériumok és a szájszag ellen érdemes kapormagot rágcsálni.
A kaporban található egy apiol nevű vegyület, amely a paraszimpatikus idegrendszerre kifejtett hatása révén értágulatot okoz.
Ennek köszönhetően kezeli a merevedési zavarokat, például a szárának rágcsálásával.
Forrás: Tudásfája.com