Tudomány

Darwin tévedett: tudományosan is sikerült bizonyítani, ez mindent megváltoztat a Földi élet eredetéről!

Az evolúciós elmélet kidolgozója, Charles Darwin tévedett, ez már biztos. Tudományos bizonyíték van rá, hogy a Földön kialakult élet teljesen máshonnan ered…

Friss tanulmány cáfolhat mindent

Az élet kialakulása sokkal bonyolultabban határozható meg, mint azt gondoltuk.

Egy új tanulmány ráadásul mindent a feje tetejére állít, még azt is, mait maga Charles Darwin állított.

Hirdetés

Az alap hipotézissel óriásit tévedt, ez pedig hatással lehet az összes eddig tanult ismeretünkre.

Vagyis elkezdhetjük újraírni a biológia könyveket, mivel az élet eredete egyáltalán nem onnan indul, ahonnan sokan megjósolták.

A vizsgálat eredményei megdöbbentőek

Kezdjük azzal, hogy mit is mondott Charles Darwin, és a modern tudomány egészen eddig. A több évtizedes elképzelés szerint az élet elsőként a sekély víztömegekben jelent meg.

A friss tanulmány, mely rengeteg vizsgálat eredményét összesítette és elemezte azonban mást mutat.

A megállapítás alapján az élet a Földön, az óceánok legmélyén született meg. Ez pedig összekapcsolódhat a pánspermia elmélettel is, mely végső soron azt veti fel, hogy a földi fajok 90%-a idegen eredetű.

Az óceánok mélye rejtette az ősi élet nyomait

Nick Lane, a tanulmány vezető szerzője szerint rengeteg elmélet létezik arról, hogy hol jelenhetett meg először az élet.

A hidrotermális kürtők az egyik legjobb jelöltnek számítanak, eddig azonban nem sikerült protosejteket létrehozni az ilyen környezetet szimuláló kísérletekben.

A friss eredmények azt mutatják, hogy az extrém tulajdonságú víz valójában kifejezetten segíti a protosejtek fejlődését.

Bár a tanulmány nem jelent megdönthetetlen bizonyítékot, így is komoly érv lehet amellett, hogy az első létformák a tengerek mélyén bukkantak fel.

Hirdetés

A földönkívüli élethez is elvezethet

Az új kutatás az idegen élet keresése miatt is fontos lehet. Nem zárható ki, hogy a Szaturnusz egyik holdján, a vastag jégpáncél alatt olyan óceán fekszik, amelyben a hidrotermális kürtők is megtalálhatóak.

Emellett érdemes megemlíteni a pánspermia elméletet, mely szerint az élet a Földön valójában egy a felszínre, pontosabban az óceánba becsapódó üstökösről “érkezhetett”, vagyis földönkívüliek vagyunk.

Sokak szerint ugyanis önmagában az élet nehezen vagy nagyon lassan alakult volna ki, azonban a komótosan “fortyogó” őslevest egy aszteroida indította be, mely hordozta magában az élet építőkockáit.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!