CímlapsztorikTudomány

David Attenborough: “Az emberiség a Föld pestise. A következő 50 évben megkapjuk érte a büntetésünket.”

A legendás természetfilmes beszéde az egész világ szemét felnyitotta. Sürgősen cselekednünk kell, vagy a vesztünkbe rohanunk!

Megkongatta a vészharangot a legendás természetfilmes

Ki ne ismerné David Attenborough nevét? Ő az a legendás természetfilmes, akinek a testvére a Jurassic Park legendás fehér kalapos, borostyán járóbotos, őszhajú John Hammondja volt – Richard Attenborough.

David Attenborough az elmúlt évrizedekben tetsközelből élte át a temrészet és a földi élővilág pusztulását.

Hirdetés

Mivel rengeteg természetfilmet tudhat maga mögött, melyeknek sikere mindig hatalmas volt, ő a legilletékesebb ember, akitől valaha bármit is hallhatunk a természet állapotának ügyében.

A véleménye pedig egyenesen szívbemarkoló…

Az emberiség Föld pestise

David Attenborough ugyanis egy interjúban azt mondta, hogy az emberiség nem más, mint a Föld pestise. Olyan mérhetetlen károkat okozunk a bolygónak és a természetnek, amit évmilliókig tart majd kihevernie.

“Mi vagyunk a Föld pestise. A következő ötven évben megkapjuk érte a büntetésünket. Nemcsak a klímaváltozásról van szó, ez pusztán terület kérdése.

Elég hely kell ahhoz, hogy élelmet termeljünk ennek az iszonyú nagy hordának. Vagy mi korlátozzuk a populációnövekedésünket, vagy a természet teszi meg ezt helyettünk, és a természet már most is teszi a dolgát”

-mondta a Radio Times-nak David Attenborough korábban.

“Állandóan programokat indítunk az etiópiai éhezéssel kapcsolatban, más nem történik. Egyszerűen túl sok ember él ott. Nem tudják fenntartani magukat – és ennek kimondása nem embertelenség.

Ez a helyzet. Amíg az emberiségnek nem sikerül kikeverednie ebből, és nem kap összehangolt képet a bolygóról, addig egyre rosszabbá és rosszabbá válik a helyzet.”

A következő 50 év maga lesz a pokol

Egy biztos: az ő véleménye is az, ami sok más hozzáértő szakember véleménye is: az elkövetkező 50 év pokoli lesz az emberiség számára.

A természet és a teljes ökoszisztéma egyfajta kártyavárként fog összeomlani, és fajok százai tűnnek fel a bolygóról.

Hirdetés

Ezt már nem lehet megállítani, a katasztrófa be fog következni, maximum a kár mértékét tudják még enyhíteni, de ehhez nemzetközi összefogásra van szükség, és a környezetvédelmi tabuk végleges felszámolásával.

Nemzetközi összefogásra van szükség

David Attenborough szerint van néhány dolog, amivel túl lehet élnie a fajunknak az elkövetkező éveket, de még így sem garancia fajunk fennmaradására.

Fenntarthatóvá kellene tenni az élelmiszeripart, mert az jelenleg nem az, és rengeteg energiaforrást emészt el, és szennyezi a környezetet.

A táplálkozásunk átalakítása mellett a populáció növekedésével is foglalkoznunk kell.

Vagyis a népességet törvényileg szabályozni kellene, vagy más módszerekkel.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!