Egészségünk

Kiwano: az afrikai tüskés uborka csodatévő gyógyhatásairól: 7 erősen pozitív hatással is rendelkezik

A kiwano jótékony hatásai az egészségre, amiről sokan nem tudnak!

Az afrikai uborkának is nevezett gyümölcs egzotikus csodának számított nagyon sokáig, és eredetileg Afrikában volt őshonos.

Mára azonban az időjárás változása maitt egyre több helyen elkezdték termeszteni.

Hirdetés

Nem csak látványos, és dekorációs célokra jó, de tele van olyan nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, amik kifejezetten jó egészség-őrré teszik.

Mondunk 7 nyomós érvet amellett, miért lehet érdemes fogyasztanod!

Javítja a látást

Magas A-vitamin tartalma miatt, ami nélkülözhetetlen a retina megfelelő működéséhez, kiválóan óvja szemünk egészségét. Ezenkívül az A-vitamin erősíti a nyálkahártyát, aminek elsődleges feladata, hogy megvédje szervezetünket a különfélé kórokozóktól.

Lassítja az öregedést

A kiwano rengeteg C-vitamint is tartalmaz, ami elengedhetetlen szerveink és szervezetünk megfelelő működéséhez. Az aszkorbinsav segíti a kollagén képződést, ami a maga során nagy szerepet játszik a sejtregenerálódásban. Emellett védi a sejteket a szabadgyökök és mérgező anyagok okozta fertőzésektől is, ezáltal lassítva az öregedés folyamatát.

Felpörgeti az anyagcserét

Egy darab kiwano 1 mg cinket tartalmaz, ami a napi cinkszükséglet 7%-át teszi ki. A cink nagy szerepet játszik a fehérje felszívódásában, gyógyítja a sebeket és segíti a vörösvértest képződést, emellett az anyagcsere-működésben is fontos szerepet játszik.

Antioxidánsokban gazdag

A tüskés uborka magjai E-vitaminban gazdagok. Ennek a vitaminnak közismertek a bőrre, szívre, izmokra, idegekre, és a vörösvértestekre gyakorolt jótékony hatásai. Ugyanakkor segít ellensúlyozni a káros szabad-gyököket, amik olyan krónikus betegségek kiváltói lehetnek, mint a szívpanaszok és a rák.

Erősíti az immunrendszert

A sárgás-zöldes pigment, ami a magok körül és a gyümölcs húsában található, béta-karotint, közismertebb nevén

A vitamint tartalmaz. A béta-karotin erősíti a szervezet védekezőképességét, és hozzájárul bőrünk egészségéhez is.

Erősíti a szívet

Kutatások bizonyítják, hogy a kiwano rendszeres fogyasztása olyan hatást vált ki, mely során a szervezetben a szívizom jelentősen megerősödik, rugalmasabbá válik.

Hirdetés

Emellett tisztítja a beleket, és javítja a vese általános állapotát is.

Segít a fogyásban

A tüskés uborka még a fogyásban is segítségünkre lehet, mivel magas víztartalma van, ellenben alig van benne kalória, mégis finom.

A vízmennyiség miatt, mely benne található egyúttal remek vízhajtó is, ami a fogyásunkkor kifejezetten pozitív hatású lehet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!