MisztikumMúltidéző

Döbbenetes felfedezés igazolhatja a Biblia állítását: tényleg létezett a különleges királyság

A királyság léte régóta fejtörést okozott már a régészeknek.

Most a modern technológiák bevetésével sikerült rátalálniuk, ezzel mintegy igazolva a Bibliában leírtakat.

Úgy tudni, hogy a feltárások alapján kijelenthető, hogy a titokzatos királyság csúcstechnológia birtokában volt, legalábbis a helyszínen megtalált nyomokból erre lehet következtetni.

Hirdetés

A bibliai szövegek alapján a királyság születése az izraeli uralkodók előttre datálható, ez pedig komoly fejtörést jelent a történészeknek.

Az Arava-sivatag területén, Izrael és Jordánia között találták meg azt a régészeti helyszínt, ahol az ásatások sikerrel jártak és romokra bukkantak.

„Az eredményeink azt bizonyítják, hogy az Edomita királyság korábban létezett, mint azt gondoltuk, nagyjából abban az időben, amit a Biblia is ír.

-jelentette ki Ezre Ben-Yosef professzor.

A leletek alapján a királyság a régió akkori legfontosabb ásványkincse, a réz kiterjedt és korszerű felhasználására épült, ez adta a birodalom jólétének alapját.

A rezet abban az időben fegyverek és más eszközök készítésére is használták, azonban a réz megmunkálása igen bonyolult művelet.

„A rézmegmunkálás lényegében az ősi idők csúcstechnológiája volt” – meséli Ben-Yosef.

A terület magán viseli az időszámítás előtti 1300-800–as éevk nyomait.

Az edomiták által kifejlesztett és hasnált technológia valóban csúcstechnológiának számított az akkori időkben, ezért is tartják különlegesn ek a régészek ezt a területet.

Hirdetés

Az edomiták pontos munkaprotokollokat dolgoztak ki, amelyek lehetővé tették számukra, hogy nagyon nagy mennyiségű rezet állíthassanak elő, minimális energiával”

– teszi hozzá a tel-avivi egyetem régésze.

Az edomiták fejlett és rendezett társadalomban éltek már azelőtt, hogy fővárosukat megalapították volna az Edomita-fennsíkon. Ugyanakkor a korai edomiták nomádok voltak, sátrakban laktak, nem voltak városaik, voltak azonban temetőik és öntödéik.

Később a korábbi társadalomszervezési tapasztalataikat felhasználva, az edomiták városokat alapítottak a kereskedelmi útvonalak mentén, a fennsíkon.

Mindenképp egy különleges királyságról van szó tehát, melynek mostani megtalálása és feltárása a Bibliában leírtakat is igazolja.

Az elmúlt 10 -15 évben számtalan olyan régészeti leletet tártak fel a régészek, melyek valamilyen módon kapcsolhatók a Bibliához, így a Szent könyvben leírt, megemlített dolgok egy részéről ma kijeleneztető:

Biztosan megtörtént történelmi eseményekről van szó.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.