Tudomány

A végóráit járja az általunk ismert világ: széthullóban a tápláléklánc és az ökoszisztéma

Már csak civil mozgalmakkal és azonnali akciótervvel menthető meg a Föld.

A bolygónk kifejezetten rossz állapotáról az elmúlt évtizedek, közel 2 évszázad tehet, mely során az iparosodás végbement és az alattomos, fogyasztásra épülő gazdaság rátelepedett a világra.

A tervezett elavulás és az energiaéhségünk fogja kinyírnia bolygót

A tervezett elavulás már csak hab volt a tortán, mely arra nevelte a világ társadalmait, hogy korlátlanul kezdje el felélni a körülötte lévő forrásokat.

Hirdetés

A Föld pedig ameddig csak próbálta, nyögve-nyelve ugyan, de kiszolgálni az emberiség “éhségét”.

Mára ott tartunk, hogy a jelenlegi emberi civilizáció már nem fenntartható. Évről-évre egyre korábban éljük el a Föld energiaforrásainak a kimerülési pontját.

Arról nem beszélve, hogy egyre több szakértő szerint globális élelmiszerválság is közeledik.

Nem csoda, ha egyre több tudós van azon az állásponton, hogy itt az ideje megkongatni azt a bizonyos vészharangot, mert valóban nagy a baj.

Összeomlóban van a Föld

Soha nem volt még ennyi káros légszennyező részecske a légkörben, mint most. A nagyvárosokban évekkel korábban halnak meg átlagban az emberek, és nyaranta igazi pokoli katlanná válnak ezek a betondzsungelek.

Az ökoszisztéma és a teéjes tápláléklánc összeomlóban van.

Megbomlottak az elemi életfenntartó rendszerek is.

Ott van például a Balti-tenger és élővilága, melynek pusztulása az első dominó lehet a vízi élővilág teljes kihalása felé.

Ez a kihalási folyamat sajnos jelenleg is zajlik, azonban egyelőre lassabban. A gerinces szárazföldi élőlények egy jelentős, közel 80%-a a kihalás szélén áll.

Hirdetés

A tengerek tele vannak mikroműanyaggal, melyek tovább rontják a helyzetet, szennyezik, savasítják az óceánokat.

Az adatok szerint ez az oxigénhiány az 1900-as évek végén kezdődött, évtizedekkel korábban, mint azt eddig hitték és korábban, mint a vízminőség-ellenőrzések kezdete.

Az emberi tevékenységből származó szennyezőanyagok ráadásul a 20. század fordulóján tovább növelték az oxigénhiányt.

Azonnal el kell kezdeni a Föld mentőakcióját

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy már most is túl késő lenne, mégis, ha nem kezdünk valamit, nem indul el gyökeres változás a világunkban, akkor a Föld egy igazi pokollá válik.

Korábban a Titkokszigete.hu is írt arról, hogy hogyan is tette az ember az Istentől kapott Paradicsomot – a Földet – igazi pokollá.

Most még van egy utolsó választásunk, hogy ha fordítani nem is tudunk a helyzeten, de mérsékeljük a károkat, ugyanis a saját civilizációnk kihalásával kell máskülönben szembe néznünk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!