CímlapsztorikÉrdekes világ

Dobrev Klára Joe Bidennel fog össze Orbán Viktor ellen: levelet írt az USA elnökének

Akár már létre is jöhetett a titkos szövetség?

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje levelet írt a New York-i terrortámadások 20. évfordulójának alkalmából Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok elnökének.

Sokak szerint a levél bár a szeptember 11-i megemlékezés kapcsán íródott, valójában egy burkolt szövetségre való felkérés.

Hirdetés

A kormánypárti konteó gyártó hangok szerint pedig nem kizárt, hogy már létre is jöhetett a titkos szövetség.

Korábban is azt beszélték már hónapokkal ezelőtt is egyes kormányközeli körök, hogy Joe Biden, Angela Merkel és Von der Leyen is titokban arra készülnek, hogy kívülről gyengítsék meg Orbán Viktor hatalmát.

Ezzel tulajdonképpen közvetve, de beavatkozva a választásokba.

Levelének magyar fordítását megosztotta a közösségi oldalán, alább változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Elnök Úr!

Az emlékezés szándékával írok Önnek ezen a végtelenül szomorú napon, amikor négy összehangolt terrortámadásból álló merényletsorozatot hajtottak végre az Amerikai Egyesült Államok ellen, ezzel 3 ezer emberi életet kioltva és 25 ezer embert megsebesítve. Amerikai földön a valaha volt legsúlyosabb támadás volt ez, amely sokkolta az egész országot és az egész világot, beleértve minket, magyarokat is.

Felismerve a terror globális jellegét, a demokratikus nemzetközi közösségeknek, az emlékezés és az áldozatok tisztelete mellett, tudatában kell lenniük közös felelősségüknek az állampolgáraik védelmét illetően, bel- és külföldön egyaránt.

Meggyőződésem, hogy az Európai Uniónak szüksége van az Amerikai Egyesült Államokra, míg az Amerikai Egyesült Államoknak is szüksége van az Európai Unió barátságára, mert a terrorizmust csak közös együttműködéssel előzhetjük meg.

Mi, magyar demokraták és politikai vezetők, ígéretet teszünk, vissza fogjuk vezetni hazánkat, hogy újra az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének konstruktív tagjai lehessünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ismét egy teljes mértékben demokratikus országgá váljunk, és mint korábban, ismét Amerika megbízható partnerei és barátai legyünk. Ez az ígéretünk Önöknek 2021. szeptember 11-én, Budapesten.

Hirdetés

Minden jót kívánunk az Önök nagyszerű országa polgárainak és Önnek személyesen is!

Őszinte tisztelettel,

Dobrev Klára

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje

Mit gondoltok?

Lehet ebben valami?

Valóban több politikai nagyágyú elkezdett Orbán elmozdításán dolgozni?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.