CímlapsztorikEgészségünk

Dr. Lenkei: Higgadtan és tudományosan a koronavírus-járványról

„A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus.” Megszólalt Magyarország egyik legjelentősebb egészségügyi szakembere.

Elmondta, hogy itt az ideje, hogy véleményt alkosson.

Kedves Barátaim!

Hirdetés

Az első válaszom:

Nagyon sokat segít, ha az ember megfelelő mennyiségű C- és D-vitamint fogyaszt, de ez abban az esetben is igaz, ha nincs semmiféle járvány.

Valójában egész évben, minden áldott nap legalább 15-féle vitamint kellene fogyasztanunk, de ebben az írásban nem térek ki ennek okaira.

C-vitamin

A C-vitamin minimális napi adagja 40 milligramm a testsúly minden egyes kilogrammjára számítva.

Egy 50 kg-os hölgy esetében ez 50 X 40 = 2.000 milligramm, azaz 2 gramm.

100 kg-os testsúly esetén ez 100 X 40 = 4.000 milligramm, azaz 4 gramm.
Ez a minimális adag.

A vitaminok használatában jártas emberek ennek a mennyiségnek legalább a 2-3-szorosát szokták magukhoz venni. Minden áldott nap, nem csak a „hisztériakeltés járványok” idején.

D-vitamin

A D-vitamin alapvető napi adagja 4.000 Nemzetközi Egységnyi (rövidítve NE) mennyiség. Ennek a 2-3-szorosa is (8.000-12.000 NE) bátran elfogyasztható.

Hirdetés

Már ez a kettő is sokat segíthet abban, hogy védetté váljon egy fertőzéssel szemben.

A második válaszom:

A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus.

Nem véletlenül nevezte el a hírek gyártóit egy neves gondolkodó a félelem kalmárainak. Igen, ők valóban félelemkeltéssel kereskednek.

Mi maradjunk józanok, és gondolkodjunk a tényekkel.

A szokványos, minden évben „tiszteletét tevő” influenza sokkal több ember életére van hatással, mint ez az aktuális celeb, a koronavírus.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint az influenzaszezonokban csak Magyarországon a lakosság 15-25%-a fordul orvoshoz influenzaszerű panaszokkal.
Ez minden egyes évben másfél – két és fél millió embert jelent.

Az egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos jelentése szerint a szokványos, minden évben menetrendszerűen megérkező influenza évente 290 ezer és 650 ezer közötti számban szed halálos áldozatokat.

Ha a média valóban segíteni akarna az embereknek, akkor azokra az egyszerű, bárki által elérhető módszerekre hívná fel az emberek figyelmét, amelyek folyamatos, egész éven át tartó használatával meg lehetne előzni a fertőző megbetegedések és a halálesetek többségét.

Az orvostudomány szerint Magyarországon csak akkor beszélhetünk járványról, ha a megbetegedések száma átlépte a járványos méretnek tekintett húszezres küszöböt.

Ha ezt nézzük, akkor Magyarországon valójában még nincs is járvány.
Eddig mindössze 12 koronavírus-megbetegedést észleltek.
Ezt a számot kell a húszezres küszöbhöz viszonyítani.

Elnézést. Korrigálnom kell az iménti kijelentésem.
Van járvány. A média hatalmas „hisztériakeltés járványa” szedi az áldozatait.

A harmadik válaszom:

Nézzük meg, mit „művelt” eddig a koronavírus világszinten.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 8-i jelentése szerint világszinten eddig összesen kevesebb, mint 110 ezer ember betegedett meg koronavírus-fertőzés következtében. 7 és fél milliárd emberrel számolva.

Ezt máris össze lehet hasonlítani azzal a másfél, kettő és fél milliós számmal, ahányan egy átlagos influenza szezonban a 10 milliós Magyarországon orvoshoz fordulnak.

A halottak száma 3.811. Világszinten.

Vesse ezt egybe azzal a számmal amit korábban említettem. A szokványos influenza évente 290 ezer és 650 ezer közötti számban szed halálos áldozatokat.

Hasonlítsuk ezt a 3.811-es számot még valamihez.

gy orvosi folyóirat szerint az Európai Unióban naponta 540 ember hal meg gyógyszermellékhatás következtében.

Európában 8 nap alatt többen halnak meg (8 X 540 = 4.320 fő) a gyógyszerek mellékhatásai következtében, mint ahányan koronavírus okozta betegségben meghaltak az egész bolygón a koronavírus megjelenésétől (2019. december 9.) a mai napig eltelt 92 nap alatt.

Egy másik orvosi lap arról számol be, hogy csak Magyarországon naponta legkevesebb 20 ember hal meg a gyógyszerek mellékhatásai következtében.

A március 10-én közzétett hivatalos kormányzati egészségügyi jelentés szerint hazánkban eddig 12 koronavírus-megbetegedést észleltek. A halálos áldozatok száma nulla.

De!

Ma is meg fog halni majdnem minden egyes órában egyvalaki gyógyszermellékhatás miatt.

Mégsem ezektől a számoktól hangos a média.

A negyedik válaszom:

Gőzerővel dolgozom azon, hogy mielőbb – reményeim szerint már 2020. április elején – megnyithassam a saját videócsatornám „drlenkeichannel” néven, amely olyan válaszokkal és megoldásokkal fogja ellátni az embereket, köztük Önt is, amelyekkel soha nem fog találkozni a botrányokra és rémületkeltésre szakosodott médiában.

Végül a tanácsom az, hogy maradjon higgadt, fogyasszon legalább elegendő mennyiségű C- és D-vitamint, és ne engedje meg, hogy maga alá gyűrje ez a hisztérikus félelemkeltés.

A járványok terjedésének ugyanis éppen ez a félelemkeltés az egyik legfontosabb hajtóereje.

Baráti üdvözlettel:

Dr. Lenkei Gábor

Budapest, 2020. március 10.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.