CímlapsztorikEgészségünk

Dr. Lenkei porrá zúzza a tévhiteket a C-vitaminról és a sóról és gyógyszerekről, fájdalmakról

Dr. Lenkei Gábort nagyon sokan szeretik, ugyanis rengeteg mindenben előrébb jár, mint más orvosok.

Egy teljesen más szemlélete van, amibe sokkal több fér bele, mint a hagyományos, mondhatni elmaradt módszerekkel való orvoslás.

A humorral fűszerezett előadásmódjáról híres szakember hangsúlyozta, a mai ember vészesen kevés folyadékot fogyaszt, nem mozog eleget, és a tévhitek miatt megvonja magától a sót, meg a zsírt.

Hirdetés

Emiatt jelentkeznek gyakran tünetek, amelyekre azonnal ráfogjuk, hogy betegség. Holott valamilyen hiány, amit legtöbbször orvosság nélkül is pótolni tudunk.

Elismeri, hogy vannak helyzetek, amikor az orvosság szedése indokolt és elkerülhetetlen, de úgy gondolja, manapság a gyógyszerhasználat elfajult, az esetek nagy részében elkerülhető lenne, és vele együtt a kár is, amit az emberek egészségében okoz.

Mindez 100 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az Egyesült Államokban az egészségügyi piacra beléptek befektetőként a gyógyszer- és vegyipar tulajdonosai.

A gyógyszeripar érdekei egyértelműen ellentétben állnak az egészségre való törekvéssel, hiszen ha nem vagyunk betegek, nem lehet eladni a gyógyszereket.

Kijelenthetjük, ma már gyógyszermaffiáról beszélünk.

A magyarországi Egészségügyi Minisztérium adatai szerint Magyarországon 10 millió személyből 1 millió 200 ezer szed egyidejűleg több mint tízféle orvosságot.

Romániai adataim nincsenek, de végigsétáltam Marosvásárhely főterén, és bőven láttam patikát.

Az Európai Unióban évente 200 ezer ember hal meg a gyógyszerek mellékhatásaiként fellépő bántalmak miatt, Magyarországon évente 7-8 ezer. Az elhalálozás okai között a harmadik helyen az orvosságok mellékhatásai okozta esetek állnak.

Azt hiszem, joggal állapíthatjuk meg, hogy ez már messze túllépett azon, ami józan üzleti érdeknek nevezhető – ismertette a borúlátó statisztikát a szakember, aki szerint sajnos az orvosok alávetik magukat a gyógyszergyártók érdekeinek, és figyelmen kívül hagyják a józan gyógyszerhasználat fő elvét, hogy ésszel gyógyítsanak és ne azonnal orvossággal.

Hirdetés

Szerinte a fejfájás oka is nagyon egyszerű.

Ezt ma már egyre többen tudják és terjesztik szerencsére.

Saját maga is kitapasztalta betegen, hogy ha elég só volt a szervezetükben, valamint megfelelő mennyiségű folyadék, akkor még azoknak is megszűnt a fejfájásuk, akik évekig ezzel küzdöttek.

A betegségtudat elültetése az érdeke a gyógyszeriparnak, és az, hogy minél több gyógyszerük fogyjon.

Ezért nem fogják sohasem szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot a só, a vitaminok és a folyadék bevitel fontosságáról.

Mert amíg van beteg, addig van az a pénz….

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!