CímlapsztorikTudomány

Dr. Magnus Soderlund: emberhúst kellene ennünk a jövőben, hogy elkerüljük az élelmiszerválságot

Gyomorforgató felvetés sokkolta a világot. Szerinte a holttestek lehetséges tápanyag források lehetnének, ha az emberek el tudnák fogadni, hogy a halott társaikat egyék meg…

Sokakat felkavaró felvetés

A kutató szerint, mivel a klímaváltozás hatására hamarosan összeomolhat az élelmiszerellátás, újabb forrásokhoz kell majd folyamodnunk, ha szeretnénk kinyerni a megfelelő mennyiségű tápanyagot a bevitt ételekből.

Ennek egy tökéletes módja lenne, ha a holttesteket nem valamiféle szent, sérthetetlen dologként kezelnénk, hanem egy lehetséges tápanyagforrásként.

Hirdetés

Az egész világot megbotránkoztatta a kijelentése, a tudományos körökben is sokan felhördültek, ugyanakkor bizonyos körök látnak rációt abban amit mond.

A holttestek lehetnének az élelmiszer vészes időkben?

Dr. Magnus Soderlund szerint az emberek között kialakult az, hogy a holttesteket eltemetik, egyfajta utolsó emlékként “őrzik”, de ez vétek.

Újraaszosítatlan “forrás” – állítja.

Az emberekkel szerinte idővel el lehetnem fogadtatni azt, hogy a társadalom emberhúst egyen, természetesen csak halottak húsát.

A jövőben már igen közelinek hat az 5-10 év múlvára jósolt nagy élelmiszerválság, mely globális éh zést hozhat a nyakunkra.

Sokak szerint rovarokat és más fehérjeforrásokat kell bevetnünk majd ahhoz, hogy az emberek többsége ne haljon éhen.

Beláthatatlan következményei lennének

Sokan támadják a Soderlundot a felvetéséért, mert nem csak etikátlan, de beláthatatlan következményie lennének.

Kannibál törzseknél figyelték meg ugyanis a kurut, vagyis a nevető halálként emlegetett betegséget, amit egy a halottakban megtalálható “megcsavarodott” fehérje okozott.

Ilyenkor az egészséges agy fehérjéi elkezdenek átalakulni a megcsavarodott fehérjéhez hasonlatossá, hogy idomuljanak, ez azonban a kisagy sérülésével jár.

Hirdetés

Egy másik negatív hatása is lehetne ennek az egésznek.

Elkezdődnének az embervadászatok: kialakulnának olyan régiók, helyek vagy csoportok, amelyek a húsok miatt vadásznának emberekre.

Vagy ne adj Isten, “tartanák” őket, mint a malacokat… ebbe még belegondolni is borzalmas a kutatók szerint, akik ellenzik és elhatárolódnak Soderlund ötletétől.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!