Tech-KütyükTudomány

Küszöbön a térhajtómű végső tesztjei: hamarosan leküzdhetjük a legnagyobb távolságokat a kozmoszban?

A NASA térhajtóműve a newtoni törvényeknek is ellent mond, mégis működik. 6 perc alatt a Marsra lehetne jutni vele, néhány óra alatt pedig el lehetne vele hagyni a Naprendszert.

Már a puszta működése is ellent mond mindennek, mégis működik

A térhajtóművel kapcsolatos hírek az elmúlt években robbantak be a köztudatba, majd forgattak fel fenekestől szinte mindent.

A tudományos világ eleinte nem értette, hogy a Newton-törvényeinek is ellent mondó szerkezet egyáltalán hogyan képes működni, ez ugyanis elméletben nem történhetett volna meg.

Hirdetés

A térhajómű azonban mégis képes volt tolóerőt kifejteni mindenféle “kibocsátás” nélkül, méghozzá nem is akármilyen tolóerőt.

Gyakorlatilag korlátlan és kimeríthetetlen hajtóművet sikerült ezzel megalkotnia a NASA-nak.

Az egészre egészen véletlenül jöttek rá, más kísérletek során tett megfigyelések alkalmával.

A NASA kutatói az EmDrive rezonancia kamrájába kilőtt lézerek némelyikénél a fénysebességnél is gyorsabb sebességet mértek. Ismeretes tény, hogy a sebességet csakis egy térhajtómű produkálhatja, ezért a világ azonnal felfigyelt a NASA térhajtómű terveire.

Utat nyithatna a kozmoszra

Eleinte a NASA tagadta a térhajtómű tervét, és szimpla mérési hibának titulálták az egészet.

Később arra jutottak, hogy a mérések helyesek, és ez a különös anomália valóban fennáll: vagyis lehetséges, hogy egy napon sikerül majd megalkotni a térhajtóművet.

Fejleszteni kezdték az egészet, hogy tökéletesítsék, és bár ma már nagyjából értik a működési elvét, még mindig sok a kérdés a hosszútávú használatát illetően.

Annyi azonban bizonyos, hogy egy térhajtóművekkel felszerelt űrhajóval rövid idő alatt hihetetlen távolságokba lehetne eljutni anélkül, hogy “üzemanyagot használnánk fel”.

Vagyis a térhajómű kaput nyithat a kozmoszra, elérhetővé teszi a legtávolabbi csillagrendszereket is.

Hirdetés

Már csak a technológiai akadályok leküzdése van hátra, mint egy olyan űrhajó építése, mely képes “tartani az iramot szétesés nélkül” a térhajtóművel, és védelmet nyújt az űrhajóban utazóknak a különféle őket érő hatásokkal szemben.

Ha ezt sikerül megoldani, akkor néhány óra alatt el lehetne hagyni a naprendszert – állítják a kutatók.

A NASA térhajtómű gondolán dolgozhat

Sokak szerint a térhajtómű egy későbbi változata képes lehet olyan mértékben meghajlítani maga körül a teret, hogy az alkalmas legyen egy féregjáraton belüli utazásra is.

Az Einstein-Rosen hídként is ismert féregjáratok az univerzum két külön pontját kötik össze, amik között egyébként nem lenen fizikai kapcsolat.

A térhajtómű gondola megépítése lehetne a kulcs a Naprendszer elhagyásához és ahhoz, hogy más világokat, civilizációkat fedezzünk fel.

Egyúttal megmentsük az emberiséget, hiszen a pusztuló Földön egyre kisebb az esély arra hogy megfelelő erőforrásokat biztosítsunk a fajunk számára.

A térhajtómű gondolákkal más galaxisokba is el lehetne jutni akár mindössze néhány év alatt:

Ez pedig végleg lebontana minden korlátot, amit eddig elénk emelt a távolság.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!