CímlapsztorikÉrdekes világ

Egy ghánai nő letépte a keresztet Salvini nyakáról – videón a megdöbbentő jelenet

Bevándorló támadta meg a bevándorlás ellenes Matteo Salvinit. Az egészet a kamerák is rögzítették! “Rángatta, majd elszakította a bevándorlásellenes politikus ingét és letépte a nyakáról a nyakláncokon hordott kereszteket.

Matteo Salvinire, az olasz ellenzéki Liga párt vezetőjére támadt egy bevándorló egy kampányeseményen szerdán Toscanában, ahol szeptember 20-21-én tartanak regionális választásokat.

Az olasz pártok kivétel nélkül elítélték a történteket.

Hirdetés

A terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) vizsgálatot indított a Pontassieve városában történtek tisztázására.

Rendőrségi források szerint egyelőre kizárják, hogy a támadó kitervelten cselekedett.

Salvini a Firenze közeli Pontassieve utcáin kampányolt, amikor a 30 éves nő a közelébe került és rátámadt:

Rángatta, majd elszakította a bevándorlásellenes politikus ingét és letépte a nyakáról a nyakláncokon hordott kereszteket.

A nőt gyorsan lefogták. Mint kiderült, ghánai származású, tartózkodási engedéllyel él és dolgozik Olaszországban. A hatóságok szerint a nő feldúlt állapotban követte el tettét.

A politikus később a közösségi oldalán közölte, hogy nem esett bántódása. „Nincs bennem harag, bosszúvágy, csak szomorúság”

– írta.

Az incidenst az összes jelentős párt elítélte.

Giorgia Meloni, a jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) elnöke a kormánypártokra utalva úgy vélekedett, a felelősöket azok között kell keresni, akik politikai vetélytársaikat ellenségként tüntetik fel.

Hirdetés

A történteket elfogadhatatlannak nevezte és szolidaritását fejezte ki Matteo Salvininek az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezető politikusa, Luigi Di Maio is.

Szeptember 20-21-én hét olasz régióban tartanak választásokat. Toscanában, amelyet ötven éve a baloldal vezet, a Liga és a baloldali Demokrata Párt (PD) jelöltje a régió elnöki tisztségére fej fej mellett szerepel a felmérésekben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.