CímlapsztorikTudomány

Egy hiba miatt öregszik az ember: döbbenetes felfedezést tettek az emberi életkorral kapcsolatban

Igazolhatja a legendákat és mítoszokat a több száz évig élő emberekről.

Egy váratlan fejlődési hiba oka az öregedés? Döbbenetes dolgokat fedeztek fel ami mindent megváltoztathat.

Az eddigi elképzelésektől eltérő modellt állítottak fel brit kutatók az öregedéssel kapcsolatban.

Hirdetés

A hagyományos nézet szerint az öregedést a szervezet „hardverének” véletlenszerű károsodásai okozzák. Ha viszont ez így van, akkor miért megy végbe egységesen a korosodás?

– tették fel a kérdést a Birminghami Egyetem szakemberei.

Egy olyamn feltételezéshez és felfedezéshez vezethet el, ami mindent újraírhat amit az öregedésről gondoltunk.

Végső soron igazolhatja az egykor több száz évig élt özönvíz előtti generációk létezését.

Egy génmutáció „kikapcsolásával” sikerült visszafordítaniuk az öregedéssel összefüggő bőrráncosodást és szőrhullást egereknél a birminghami Alabamai Egyetem kutatóinak.

Először egy génmutációt kapcsoltak be a kísérleti egereken.

Négy héten belül az egerek szőre megőszült, megritkult, a mozgásuk lelassult, és fásulttá váltak, vagyis olyan változásokon mentek keresztül, amelyek a természetes öregedés folyamatára emlékeztetnek.

A bőrük a mutációt követő 4. és 8. hét között beráncosodott.

A nőstényeknél jóval erősebb volt a ráncosodás, mint a hímeknél.

Hirdetés

Amikor azonban a kutatók „kikapcsolták” a génmutációt, helyreállítva a mitokondriális működést, az egerek bőre kisimult, és vastag bundájuk nőtt – és megkülönböztethetetlenné váltak az azonos korú társaiktól.

Egyrészt ezzel gyakoraltilag megtalálhatták az öregedés geneitkai ellenszerét, amit hamarosan embereknél is lehet alkalmazni.

Másrészt ezt a gén változást az embereknél vizsgálva azt tapasztalták, hogy az embernél is jelen vannak de szándékosan “kikapcsolt” állapotban van néhány olyan gén, mely segítene a test megfiatalodásában.

Mintha az ember egykor a múltban képes lett volna több száz éven át élni de valamiért, egy külső behatás, mutáció vagy genetikai beavatkozás hatására elveszthette ezt a képességet.

Az egyszerű elképzelés szerint az egész csak egyfajta “hardverhiba” az emberi evolúcióm előrehaladtával, más teóriák szerint belénk van kódolva, hogy minél több ember van a Földön, annál inkább károsodnak ezek a gének, hogy ne éljük fel a bolygót.

Vagyis a régi földtörténeti időkben amikor még alig élt néhány millió, tízmillió ember a bolygón, ők több száz éven át élhettek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!