CímlapsztorikÉrdekes világ

Egy lakás áráért árulták a kórházból eltüntetett csecsemőket: az emberkereskedelem titkolt “nagy ipara”

Ez az, amit soha nem fogsz a tévékben és a mainsteram médiában hallani.

Túl sok érdek fűződik hozzá, és túl nagy darázsfészekbe nyúlna bele bárki, aki ezt az egészet felgöngyölítené…

A gyermekrablások vélhetően az 1970-es évek végén kezdődhettek, és nem tudni mikor értek véget, akadnak, akik szerint ma is előfordulnak hasonló esetek.

Hirdetés

A hivatalos becslések szerint mintegy kétezer gyermeket raboltak el a kórházi személyzet tagjai és a közvetítők.

De vannak olyan feltételezések is, amelyek szerint a szervezett bűnözés már az 1950-es években megszervezte a szerbiai gyermekrablásokat és az áldozatok száma tízezer körül lehet.

Az elrabolt gyermekeket tömörítő szervezet szerint az újszülöttek többsége a skandináv országokba, illetve Németországba került, s egy-egy gyermekért 15-40 ezer eurónyi összeget fizetnek az örökbefogadók.

Az anyáknak azt mondták, gyermekük hirtelen meghalt, ám a holttesteket – amik persze nem is voltak – nem adták át a családnak, s szabálytalanok voltak a halotti anyakönyvi kivonatok is, már ha egyáltalán kiadták azokat. Az utólag rekonstruált esetek között nagyon sok hasonlóság van.

A gyermekeket úgy nyilvánították halottnak, hogy a család nem kapott megfelelő dokumentumot a halál okáról, a szülők meg sem nézhették a gyermeket, általában fiatal házasok első újszülöttje tűnt el, az esetek többsége a hétvégén történt, sok esetben ugyanaz az orvos állapította meg a halál beálltát, az ikrek esetében pedig mindig az egészségesebb baba tűnt el.

„Amikor felocsúdtunk az első sokkból, meg akartuk látogatni a lányunk sírját. De a temetőben közölték velünk, hogy a kórház nem adta ki a holttestet, és nem küldött semmiféle hivatalos dokumentumot sem.

Ezután elmentem a kórházba, ahol egyértelműen hamisított anyakönyvi kivonatot tettek elém”

– mesélte az egyik elrabolt gyermek apja, Goran Filipovics.

A hálózat állítólag vilgászerte műkdöhetett, rengeteg gyermeket elrabolva.

Hirdetés

Ez azt erősíti, hogy hazánkban is történhettek esetek, ugyanakkor bár vannak nem megerősített történetek itthon is, minden hitelt érdemlően nem álltak komolyabb ügyekben a nyilvánosság elé emberek.

Az azonban másfelől nyílt titok, hogy Magyarország is évtizedek óta rossz statisztikákkal rendelkezik a 18 év alatti, főleg 14 év alatti gyerekek eltűnése kapcsán.

Egy kisvárosnyi tűnik el évente, azonban hiába kerül elő nagy részük, néhány százalékuknak örökre nyomuk vész, feltehetően a gyermekrabló hálózatok ténykedései miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.