CímlapsztorikEgészségünk

Életbe léphet a Carly-törvény: saját kannabiszt termeszthetsz otthon, ha valóban beteg vagy!

Egy 32 éves nőnek írták fel az NHS-en keresztül először az orvosi kannnabiszt.

Egy új törvény alapvetően változtathat meg mindent.9 növényt büntetlenül termeszthetnénk?!

Ez alapvetően hozna el egy új világot.

Hirdetés

Egy sokkal zöldebb világot, már eleve nem csak a kannabisz miatt, hanem amiatt, mert sokkal több “betegjogot” adna az embereknek.

A beteg embereket annak idején amikor a kannabiszt még tiltották, ugyanúgy büntették gyakorlatilag, mint a dílereket.

Hála az égnek, ma ennek már csak az árnyékában élünk, és az orvosi felhasználású kannabisz egyre elterjedtebb a világban, köztük az EU tagállamokban is.

Egy törvény, a Carly-törvény pedig olyan mértékben lazíthatja fel a kannabisz saját célra való termesztését, ami betegek millióin segíthet világszerte és végső soron életeket menthet.

Carly Barton, aki csillapíthatatlan krónikus fájdalommal járó fibromialgiától szenved, mag a a törvény “kiváltó oka is egyben.

A 32 éves nő a kannabisz mellett döntött, miután a neki felírt erős opioid fájdalomcsillapító gyógyszerek, köztük a morfin és a fentanil, kevés hatással volt az “égető, perzselő fájdalomra”.

Carly volt az első olyan beteg az Egyesült Királyságban, akinek a törvény megváltoztatása után, orvosi kannabiszt írtak fel a Nemzeti Egészségügyi Szolgáltatón (NHS) keresztül, de kezelését az utolsó pillanatban blokkolták.

Egy reggeli műsorban bevallotta a széles nyilvánosság előtt: kannabiszt termeszt otthon.

Ezzel egy igazi média nyomást szeretne kialakítani, rá akar hatni mind a hatóságokra, mind pedig a társadalomra a kannabisz ügyében.

Hirdetés

A volt egyetemi oktató körülbelül két évvel ezelőtt kezdett el illegálisan kannabiszt használni, és bevallotta, hogy “bűnöző”.

Elmondta, hogy a kannabisz saját célra való megtermelését legalizálni kellene.

Így a betegeknek nem kellene sokszor kétes forrásokból hozzájutni, amivel akár életeket lehetne megmenteni, ráadásul meg lehetne kerülni azt, hogy a nagy gyógyszervállalatok a kannabiszon nyerészkedjenek.

Most a „Carly-törvény” van napirenden, aminek célja engedélyezni, hogy a betegek saját növényeket termeszthessenek.

“A rendőrség azt mondja, hogy amikor bemennek az emberek házába, hogy elvegyék a növényeket, nincs módszer arra, hogy meghatározzák, ki az, aki rosszindulatú szándékkal csinálja, vagy sem.”

“Nem ülhetünk egy olyan helyzetben, hogy figyeljük, ahogy az emberek minden nap szenvednek, és nem csinálunk semmit. A javaslatom az, hogy engedélyezzük a betegek számára, hogy regisztrálják ezeket a növényeket, ugyanakkor legyen hozzájuk szilárd orvosi bizonyíték.”

-jegyezte meg.

“Azt javaslom, hogy az emberek kilenc növényt büntetlenül termeszthessenek. Ez azt jelenti, hogy az ítélet elrendelése helyett személyes használattal vádolják őket, nem pedig ellátási szándékkal.”

Őszitén reméljük, hogy a kezdemányezés eredménnyel jár.

Carly harca hatalmas jelentőségű: könnyen lehet ugyanis, hogy elérheti idővel, hogy saját magunk termeszthessünk kannabiszt a jövőben, ha rendelkezünk orvosi papírokkal arról, hogy valóban betegek vagyunk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.