CímlapsztorikÉrdekes világ

Elpusztul a Föld: kiderül hogyan – figyelmeztetnek a tudósok

Megkongatták a vészharangot. Az emberiség végső pusztulása várható.

Így jön el a Föld és az emberiség pusztulása

Döbbenetes dolgokat figyeltek meg nemrég a tudósok.

Egy tanulmányban hozták nyilvánosságra, hogyha az emberiség túl is éli a klímaváltozást vagy a civilizációs összeomlást, akkor mi lesz az a katasztrófa, amit egészen biztosan nem fogunk.

Hirdetés

Ez a kataklizma ugyanis nem csak az emberiséget vagy a földi élővilágot semmisíti majd meg, hanem a teljes Földbolygót is.

Ráadásul a Napunk fog végezni velünk.

Ez lehet akár egy súlyos Napkitörés formájában is, ez esetben jóval hamarabb eltűnünk a Földről, de a Nap pár száz millió, vagy milliárd év múlva egészen biztosan bekebelezi a Földet.

Ha eddig létezni fog emberiség, akkor rendelkeznie kell majd a Naprendszer elhagyásához szükséges technológiával, különben ez lesz a sírunk is.

Csillagászok figyelték meg: így járunk mi is

A csillagászok megfigyelték, amint egy távoli csillag elnyel egy Jupiter méretű bolygót

– írja a The Guardian.

Ez volt az első alkalom, amikor a szakértőknek sikerült rögzíteniük, amint egy csillag olyan nagyra nő, hogy egy körülötte keringő bolygó súrolni kezdi a felszínét, majd végleg elsüllyed a tüzes égitestben.

A jelenség hihetetlenül erős fényt bocsátott ki magából, így sikerült észrevenniük a csillagászoknak.

A tudósok szerint a Földre is ugyanez a sors vár, ugyanis a Nap élete végéhez közeledve gyors növekedésbe kezd majd, ezzel elpusztítva a hozzá legközelebb eső bolygókat.

Hirdetés

Amikor egy öreg csillag elkezd gyengülni, akár eredeti méretének egymilliószorosára is megnőhet, a Nap esetében ez azt jelenti, hogy a Merkúrt, a Marsot és a Földet is bekebelezi majd.

Erre azonban szerencsére nem mostanában fog sor kerülni, jelenlegi tudomásunk szerint nagyjából 5 milliárd év múlva következik be bolygónk tragikus megsemmisülése.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.