Érdekes világ

EP-képviselő: Magyarország Orbán kleptokráciája, az egész EU-ra veszélyes

“…a közpénz és az EU-s pénzek jelentős részét ellopják Orbán családtagjai és közeli barátai…”

Ami Magyarországon folyik, az nemcsak a magyarokra, hanem az egész EU-ra nézve veszélyes. Szerintetek is így van?

Magyarország támogatta az EU hat szankciós csomagját, de Orbán Viktor letárgyalta, hogy az ország kivétel legyen több szankció alól, és azt is elintézte, hogy bizonyos személyek ne legyenek szankcionálva. Most pedig azt halljuk, hogy az év végére teljesen ki akarja vezettetni a szankciókat

Hirdetés

-fakadt ki az EP-képviselő, Daniel Freund.

Szerinte nemcsak Ukrajna tartozik az oroszok birodalmához, hanem a balti államok, és talán más kelet-európai országok, Lengyelország, akár Magyarország is. Azt se tartom kizártnak, hogy még Kelet-Németországot is bekebelezné.

Orbán az elmúlt években kleptokráciává változtatta az országot, ahol a közpénz és az EU-s pénzek jelentős részét ellopják Orbán családtagjai és közeli barátai.

Látjuk, hogy egyre több cég feladja, hogy közbeszerzésekre jelentkezzen, mert aki nem Orbán barátja, annak alig van esélye, hogy nyerjen. Az esetek több mint felében csak egy jelentkező van, szóval gyakorlatilag a tender kiírása előtt eldől, hogy ki fogja nyerni.

Ennek nagyon mély tapasztalatok az alapjai, és az, hogy nagyon sokan a saját szemünkkel láttuk, mi folyik Magyarországon.

Minden EU-s ország különböző, de a különbségeken felül is kirívó, ami Magyarországon történik. Ez elfogadhatatlan mindenki számára, legyenek magyarok, vagy más EU-s országok polgárai.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.