CímlapsztorikEgészségünk

“Este lefekvéskor tedd minél távolabb a telefonod…” – figyelmeztet a román idegsebész

Dr. Alexandru Vlad Ciurea idegsebész egy interjúban fejtette ki véleményét a hosszú életről és a szervezetünket nap mint nap érő káros tényezőkről.

A mobiltelefonokról és egyéb kütyükről is megdöbbentő dolgokat mondott, szerinte kutatások igazolják állításait.

Gondolkodtatok már azon, hogy miben rejlik vajon a hosszú élet titka?

Hirdetés

Elsőre a kérdés könnyű, ahogy a válasz is: étkezzünk egészségesen.

A helyzet azonban ha mögé nézünk, nem ennyire egyszerű.

Ma ugyanis már nem csak az élelmiszereken keresztül mérgeznek minket, hanem más, külső környezeti tényeők is káros hatással vannak a testünkre, és a minket alkotó sejtekre.

Dr. Alexandru Vlad Ciurea idegsebész legendás tanácsait világszerte sokan fogadták már meg, ugyanis hihetetlen elismerésnek örvend a szakmában.

Egyes dolgokban meglehetősen sajátos álláspontja van: sokkal természetközelibb, mint más orvosok.

Elmondta, hogy mind szellemileg, mind pedig lelkileg fontos, hogy karban tartsuk magunkat.

Az agy nem olyan szerv, amit csak úgy a kezedben tarthatsz. Sokan nem gondolják, de az agynak is szüksége van pihenésre és tiszteletre”

– fejtette ki Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Ugyanakkor az is fontos, hogy ne lépjük az életben túl a korlátainkat, még akkor sem, ha ez a kísértés ellenállhatatlan. Ezt főleg pont a pihenésünkön, nyaralások alatt vagyunk hajlamosak megtenni.

Ilyenkor sokkal többet eszünk, iszunk, éjszakázunk, reggel a szokásosnál több kávét iszunk, és bizony nem sok időt fordítunk a konkrét pihenésre.

Hirdetés

“Az agy sosem alszik, de létezik néhány olyan módszer, amely segítségével pihenhet és regenerálódhat. Az agynak pozitív ingerekre van szüksége” – állítja.

Az idegsebész szerint fontos, hogy minden reggel igyunk meg egy jó nagy pohár vizet. A víz ugyanis életető elem az egész testünknek, az agyunk idegsejtjei számára pedig különösen fontos.

A mobiltelefonokkal, okoskütyükkel kapcsolatban pedig van egy határozott és karakán véleménye.

Azt vallja ugyanis, hogy érdemes ezeket jó messzire eltennünk magunktól az éjszaka, még lefekvés előtt, azt is megindokolta, hogy miért.

Mégpedig azért, hogy ne ez legyen az első inger reggel, egy új napon, amivel találkozunk, és este se ezzel zárjuk a napot, ahogyan sokan teszik.

Ez megmérgezi a pszichét, a lelkünket.

Az étkezéssel kapcsolatban annyit elmondott, hogy fontos, hogy könnyű ételeke fogyasszunk, kerüljük az alkoholt, a nagyon erős stimulánsokat, kávét is csak mértékkel fogyasszunk.

Itt megjegyeznénk, hogy napi 4 csésze kávé még nemhogy nem árt, kifejezetten pozitív hatásokkal jár a szervezetünkre nézve, erről itt írtunk részletesen.

Vörösbort időnkét mértékkel lehet fogyasztani, az ugyanis tisztítja a véredényeket, viszont nem szabad túlzásba vinni, mert az alkohol pusztítja az idegsejteket.

Sokkal kevesebb időt kellene a tévénézéssel tölteni, így csökkentve a negatív hírek “fogyasztását”. A napi egy csomag cigaretta elszívása igen káros, viszont, ha valaki mindenképp ragaszkodik hozzá, hetente egyszer még esetleg belefér egy szál minőségi szivar, tanácsolja az idegsebész.

“Szánjunk egy kis időt magunkra minden nap. Ajándékozzuk meg magunkat egy néhány percnyi csenddel, belső békével és örömmel.

Zárásként még hozzátette, hogy boldogság az igazi táplálék az agy számára, ebben pedig mélyen igaza van.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!