Ételek, amik segítenek a szervezeten kiegyensúlyozott pH-jában: rengeteg betegséget elkerülhetsz így
Ezt a listát ha folyamatosan észben tartod, akkor nem lesz betegség, mely képes lenne gyökeret verni benned.
Bizonyítottan működik, mivel az alapvető és egészséges pH kialakításában van óriási szerepe ezeknek az ételeknek.
Az egészséges pH a betegségek elleni küzdelem kulcsa
És mint tudjuk, mára kutatások igazolták, hogy a pH érték megfelelő tartományban való “léte” az egészség feltétele.
A túl savas pH kedvez a különféle pusztító baktériumoknak és organizmusoknak, ezért a túlsavasodó szervezet védtelenebb a betegségekkel szemben.
Lássuk csak, mi az a lista, amivel elejét veheted annak, hogy egyáltalán kialakuljon benned bármi!
Gyümölcsök
Avokádó (6.27-6.58): Kitűnő egyensúlyban tartalmazza az oldható és oldhatatlan rostokat, melyek csökkentik a májkárosodást, megelőzik a szájüregi rák kialakulását, egészségessé teszik a bőrt, valamint táplálják és helyreállítják a száraz, károsodott hajat.
Mézharmat dinnye (6.00-6.67): Gazdag káliumban, rostban és más fontos tápanyagokban.
Hüvelyesek
Szójabab (6.00-6.60): Sok fehérje, vitamin, ásványi anyag és oldhatatlan rost található benne. Ezek csökkentik a koleszterinszintet, a menopauza tüneteit és a mellrák kockázatát.
Főtt lencse (6.30-6.83): Az egyik legkitűnőbb növényi fehérje-, vas-, folsav-, B1-vitamin- és rostforrás. Elősegíti az egészséges baktériumok szaporodását, kiegyensúlyozza a vércukorszintet és javítja az immunműködést.
Főtt zöldborsó (6.22-6.88): Sok fehérjét, rostot, mikrotápanyagot tartalmaz, melyek nagyon hasznosak a fogyókúrában, az immunerősítésben, a csontok egészségének megőrzésében és az idő előtti öregedés megelőzésében.
Spenót
Főtt spenót (6.60-7.18): Magas az A-, C- és K-vitamin tartalma, valamint sok benne a kalcium. Ennek köszönhetően rendelkezik rákellenes és a szervezetet tisztító hatásokkal, ezenkívül egészségesen tartja a csontokat, a bőrt és a hajat.
Olíva
Érett olívabogyó (6.00-7.50): Gazdag E-vitamin forrás és telítetlen zsírsavak is vannak benne, melyek természetes antioxidánsként működnek, csökkentik az elhízás veszélyét, megelőzik a vérrögök kialakulását, és semlegesítik a túl sok koleszterint a vérben.
Zöldségek
Sok krónikus betegségtől megóvhat, és megindítja a szervezetben a természetes méregtelenítési folyamatot.
Főtt karfiol (6.45-6.80): Számos egészségtámogató mikroelemet és vitamint tartalmaz, melyeknek gyulladáscsökkentő hatása is van, és melyek segíthetnek a rák, az agyi és szívbetegségek, valamint az elhízás elleni harcban.
Zöld káposzta (5.20-6.75): Sok benne a folsav, a magnézium, a C- és K-vitamin. Védelmet nyújthat a sugárzás káros hatásaival szemben, segíthet megelőzni a rák kialakulását és javítja az emésztést.
Nyers sárgarépa (5.88-6.40): Természetesen lúgos összetevőket tartalmaz, melyek semlegesítik a túl sok gyomorsavat, csökkentik a koleszterinszintet, javítják a látást és csökkentik az idő előtti öregedés látható jeleit.
Főtt cékla (5.23-6.50): Tele van mikroelemekkel, mint a mangán, a kálium vagy a réz, melyeknek öregedésgátló hatásuk van, csökkentik a gyulladásokat és elősegítik a fogyást.
Védőpáncél a szervezetnek
Ne feledd tehát, hogy a szervezeted pH értékének egyensúlyban tartása a kulcs.
Ha megvan az egyensúly, még egy alapvetően járványos, vírusos időszakban sem fog semmi ledönteni a lábadról.