CímlapsztorikÉrdekes világ

EU-s vizsgálat és “razzia” Magyarországon, Orbán Viktor elmenekült

A 2022-es választások kerülhetnek veszélybe Magyarországon. Az EU sürgős cselekvésre szólít fel.

Orbán menekül, az EU razziázott Magyarországon

Gwendoline Delbos-Corfield az EU-s delegáció tagja volt, mely nemrég Magyarországon vizsgálódott.

Hirdetés

Néhány hónapja egy másik, az Európai Ügyészség által folytatott razzia is zajlott hazánkban, egy nemzetközi bűnügy felgöngyölítésérem, amiben több politikust is bilincsben vittek el.

Bár hazánk nem csatlakozott még az Európai Ügyészséghez, mégis összefüggő érintettség esetén joguk van nyomozni és eljárás alá vonni embereket, politikusokat.

Erről itt írtunk bővebben.

Az EU-s delegáció vezetője, Gwendoline Delbos-Corfield most megdöbbentő állapotokról számolt be, szerint ha az ellenzék nem kap megfelelő teret a közmédiában, akkor a ’22-es választás nem lesz tisztességes Magyarországon.

Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi bizottság delegációjával Orbán Viktor miniszterelnök nem volt hajlandó találkozni.

Gyakoraltilag elmenekült előlük…

Delbos-Corfield az Euronewsnak úgy fogalmazott, hogy Magyarországon egyfajta „egypártrendszer van”.

Ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy „egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig, (ez pedig) azt jelenti, hogy sok mindent tud az ellenőrzése alatt tartani a választásokon”.

Orbán nem véletlenül tart az EU-tól és a 2022-es választásoktól.

Hirdetés

Ha ugyanis valóban nyer az ellenzék és csatlakozik az Európai Ügyészséghez Magyarország, akkor jogi lehetőség nyílik Orbán elszámoltatására.

Sőt, vádat is emelhetnek ellene, vagy letöltendő börtönt kérhetnek rá, attól függően, hogy milyen szinten volt köze a Magyarországon zajló korrupcióhoz.


Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.