CímlapsztorikÉrdekes világ

Ez a híres “Amerikai Álom”: Las Vegas hajléktalanvárosa, vaksötétben és mocsokban élnek – VIDEÓ

Borzalmas videó Las Vegas hajléktalan városáról, szó szerint az emberek talpa alatt élnek a koromsötétben.

Ez bezzeg nincs benne az utazási prospektusokban!

Szó szerint sok száz megbéklyózott emberi lélek küzd nap mint nap a túlélésért Las Vegas fényűző kasinói alatt.

Hirdetés

A hivatalos statisztika szerint 2019-ben valamivel több mint hétezer hajléktalan élt Nevada államban, ám a valóságban ennél jóval magasabb lehet a számuk.

A BBC már 2009-ben is arról írt, hogy csak Las Vegasban legalább 14 ezer hajléktalan lehet, közülük sokan küzdenek valamilyen függőséggel.

A szerencse, a kaszinók, a neonfények és csillogás, meg persze a város imidzse is, szóval szinte a végtelenségig lehetne sorolni a jelzőket, amivel Las Vegast illetik.

Van azonban egy nagyon sötét része, mellyel Amerika nem büszkélkedik és az utazási prospektusok is rendszeresen kihagyják, nem véletlenül.

Las Vegast a mélyben több száz kilométeres csatornahálózat szövi át, amely a társadalom peremére szorult embernek nyújt menedéket és otthont.

Sokan köztük egykor szerencsét próbálni érkeztek ide, majd elevrték minden pénzüet, végül itt ragadtak a drogok, a játéjfüggőség és az alkohol rabságában.

Las Vegasban az Egyesült Államok egyik legszigorúbb hajléktalan-ellenes törvényei vannak érvényben, amin 2019 novemberében még tovább szigorítottak.

A városi tanács ekkor fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely a járdákon ülést, pihenést vagy „életvitelszerű tartózkodást” vétséggé nyilvánította, amiért akár hat hónap börtönbüntetés, vagy ezer dollárig terjedő pénzbírság járhat a város legtöbb negyedében.

Emiatt sok hajléktalan inkább azt választja, hogy a csatornákba vonul vissza.

Hirdetés

Igazi mocskos és sötét katakombáknak az állatokat megszégyenítő körülmények között élnek odalent az emebrek és nem egy gyilkosság fordult már elő ezekben a végeláthatatlan labirintusokban.

A mellékjáratokban és kamrákban a hajléktalanok tereket alakítottak ki: matracokkal, székekkel és asztalokkal próbálják komfortosabbá tenni a sötét helyet.

Ugyanakkor életveszélyes hátránya is van a csatornának: a víz.

Egy vihar során a járatok pillanatok alatt megtelhetnek esővízzel, a kialakult föld alatti folyók pedig mindent elsodornak, ami az útjukba kerül, legyen az egy páncélszekrény vagy egy autóroncs.

Ilyenkor a rendszerben élők próbálják egymást figyelmeztetni, jelzik, hogy a város melyik részén esik éppen, és néhány értéküket felkapva még időben el tudnak menekülni az áradás elől.

Az alagutakban nemcsak emberek, állatok is élnek szép számmal.

Láttak már ott patkányokat és csótányokat, kóbor macskákat, rákokat és egyszer egy „Volkswagen méretű” pókot is.

Pletykaként azt is hallották páran, hogy néha még pumák is betévednek oda élelmet keresni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.