Ezek a zöldségek bizonyítottan rákgyilkos hatásúak: a tudomány igazolta hatásukat
Ha már minden reményed kudarcba fulladt, mindent kipróbáltál, ezekkel próbálkozz! Tanulmányokkal bizonyított a hatásuk.
RÉPA
A sárgarépa tele van béta-karotinnal, ami javítja a szem működését és a látást, de ezen kívül a béta-karotin megelőzi a rák kialakulását is, különös tekintettel a tüdő-, száj-, torok-, gyomor-, prosztata- és mellrákra.
A Titkokszigete.hu korábban már írt arról, hogy egy fiatal nő a répa kúrától gyógyult fel teljesen a rákból.
Erre vonatkozó tanulmány:
https://www.aicr.org/news/the-latest-research-on-cancer-fighting-carrots/
KELKÁPOSZTA
Ez a szuper étel nitrogénvegyületekkel rendelkezik, melyek segítenek megállítani a rákos sejteket.
A kelkáposztában lévő fitokemikáliák, vagyis bioaktív vegyületek blokkolják a rákkeltő anyagok célba érkezését.
Erre vonatkozó tanulmány:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/325219
PARADICSOM
Az egyik legegyszerűbb gyümölcs, mégis az egyik leghatékonyabb, ha a rák leküzdéséről van szó.
Likopinban gazdag, ami egy olyan antioxidáns, akár a C-vitamin, leköti a szabad gyököket, ezzel is megelőzve a rák kialakulását.
A melegebb időjárási körülmények között termelt paradicsomban több likopin termelődik.
Erre vonatkozó tanulmány:
https://www.aicr.org/cancer-prevention/food-facts/tomatoes/
GOMBA
A gomba fogyasztása nagyon hasznos, hiszen hozzájárul az egészséges immunrendszer kialakulásához.
A benne lévő poliszacharidok, különösképpen a lentinán, képes az immunrendszer támogatására, de a neurológiai funkciókat is serkenti. A gombák termelnek egy interfront, ami a vírusos fertőzések leküzdésében kap fontos szerepet.
A Titkokszigete.hu már írt a gombák rákellenes hatásáról.
ÉDESBURGONYA
Eszedbe jutott már, hogy az édesburgonya színe megegyezik a répáéval? Ez nem véletlen, mind a kettőben jelentős mennyiségű béta-karotin található, ami megvédi a DNS-t a károsodástól.
A batáta hatékonyan előzi meg a mell-, epehólyag-, vese-, máj-, tüdőrákot és a leukémiát.
CHILI ÉS JALAPENO
Mind a kettőben jelentős mennyiségű kapszaicin található, amely képes semlegesíteni bizonyos rákkeltő anyagokat, így megelőzheti a gyomor- és prosztatarák kialakulását.
Az égető csípősség is a kapszaicinnek köszönhető, s ez „égeti” el a rákos sejteket is.
FÜGE
Egy igazi antioxidáns-kincsestár, a tanulmányok szerint már 2 közepes füge jelentős mennyiségű antioxidánst juttat a szervezetbe.
Erre vonatkozó tanulmány:
https://scholar.google.hu/scholar?q=fig+anti+cancer&hl=hu&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart
CITROM ÉS NARANCS
Ezekben a citrusfélékben megtalálható egy limonén nevű hatóanyag, ami stimulálja a rákgyilkos immunsejteket, vagyis segít leküzdeni a rákot.
Erre vonatkozó tanulmányok és cikk.