Felturbózza az emberi bélrendszert a kávé: a tudósok meg is mérték, hihetetlen, amit a szerezettel művel!
A rendszeresen kávézók bélrendszere sokkal egészségesebb, mint az átlag. Egy kutatás a kávé újabb pozitív hatásait fedezte fel. Rákellenes és élethosszabbító hatás!
A kávé mint szuperélelmiszer
Az utóbbi években számos tanulmány demonstrálta a kávéfogyasztás és az egészségi kockázatok csökkenése közötti kapcsolatot.
Egyértelmű, hogy sokkal több a kedvező hatása, mint a negatív, ugyanakkor arra is fény derült már nemrégiben, hogy éhgyomorra nem érdemes fogyasztani, mert nem fejti ki jól a hatását, valamint felboríthatja a hormon háztartást.
Az elmúlt pár évben rákellenes hatást, béltisztító és méregtelenítő hatást, gyulladáscsökkentő hatást, de májregeneráló hatást is sikerült kimutatni a kávé rendszeresen fogyasztásával kapcsolatban.
A bél egészségének őre
Nemrég a houstoni Baylor Gyógyászati Kollégium gasztroenterológiai professzora és csapata jött rá megint egy kedvező hatásr,a amely minden eddiginél átfogóbb.
A kutatásban a tudósok először vettek mintákat a vastagbél különböző részeiből kolonoszkópiával.
A kutatásban részt vevő 34 páciens naponta két vagy több pohár kávét fogyasztott a mintavételt megelőző évben.
A tanulmány szerint a csoport bél mikrobiomja egészségesebb volt, mint azoké, akik egy kávét ittak vagy egyáltalán nem kávéztak.
A rendszeresen napi több alkalommal kávézók baktériumflórája gazdagabb volt, a baktériumok egyenletesebben oszlottak el a vastagbélben, továbbá gazdagabbak voltak a gyulladásgátló tulajdonságokban is, és jóval kisebb valószínűséggel tartalmazták azt a baktériumtípust, amely az emésztési rendellenességekhez és az elhízáshoz köthető.
Nagy jövő van a kávézásban
Az elhízás és a cukorbetegség ellen már egy ideje “be akarják vetni” a kávét.
A JAMA Internal Medicine szerint minden egyes csésze kávé elfogyasztásával 7 százalékkal mérsékeljük annak esélyét, hogy 2-es típusú diabétesz alakuljon ki.
Vagyis komoly hatásokat tud kiváltani, és akár a jövőben gyógyszert is lehetne belőle készíteni, mely vagy megelőzné vagy hatásosan kezelné a cukorbetegség tüneteit.