CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Földönkívüli DNS a világ legrégebbi emberi ősének DNS-ében? Az evolúció porig rombolva?

A közel 400.000 éves csontok ismeretlen fajok bizonyítékait tartalmazzák, ezért a tudósok megkérdőjelezték mindazt, amit az emberi evolúcióról tudnak.

A tudósok egy 400,000 XNUMX éves combcsontból fedezték fel a világ egyik legrégebbi emberi DNS-ét, amely egy ismeretlen fajra utaló bizonyítékot tartalmazott.

A több százezer éves emberi ősök DNS-e a neandervölgyiek és a modern emberek eredetének összetett evolúciós mintáját mutatja.

Hirdetés

A csont az emberé, de tartalmaz IDEGEN DNS-t.

Ez a figyelemre méltó felfedezés arra késztette a tudósokat, hogy megkérdőjelezzék mindazt, amit az emberi evolúcióról tudnak.

A genetikai anyag olyan csontokból származik, amelyeket a spanyolországi neandervölgyiekkel hoztak kapcsolatba – de aláírása leginkább egy másik, szibériai ősi emberi populációéhoz hasonlítható, amelyet Denisovan néven ismernek.

Több mint 6,000 emberi kövületet, mintegy 28 egyedet képviseltek, a Sima de los Huesos lelőhelyről, egy nehezen megközelíthető barlangkamráról, amely körülbelül 100 méterrel a felszín alatt fekszik Észak-Spanyolországban.

A kövületek szokatlanul jól megőrzöttnek tűntek, részben a háborítatlan barlang állandó hűvös hőmérsékletének és magas páratartalmának köszönhetően.

Az elemzést végző kutatók azt mondták, hogy eredményeik „váratlan kapcsolatot” mutatnak két kihalt rokonfajunk között.

Ez a felfedezés megfejtheti a rejtélyt – nem csak a korai emberek számára, akik a Sima de los Huesos (spanyolul „csontgödör”) néven ismert barlangkomplexumban éltek, hanem más rejtélyes populációk számára is. Pleisztocén korszak.

A barlangból származó csontok korábbi elemzése alapján a kutatók azt feltételezték, hogy a Sima de los Huesos emberek csontvázuk alapján közeli rokonságban állnak a neandervölgyiekkel.

De a mitokondriális DNS sokkal jobban hasonlított a deniszovákéhoz, egy korai emberi populációhoz, amelyről azt hitték, hogy körülbelül 640,000 XNUMX évvel ezelőtt vált el a neandervölgyiektől.

Hirdetés

A tudósok azt is megállapították, hogy a Denisovan genom 1 százaléka egy másik titokzatos rokontól származik, akit a tudósok „szuperarchaikus embernek” tituláltak.

Becslések szerint viszont egyes modern emberekben ezeknek a „szuperarchaikus” génrégióknak körülbelül 15 százaléka lehet.

Ezért ez a tanulmány azt mutatja, hogy a Sima de los Huesos emberek közeli rokonságban álltak a neandervölgyiekkel, a denisovánokkal és egy ismeretlen korai emberpopulációval. Szóval, ki lehet ez az ismeretlen emberi ős?

Az egyik potenciális versenyző lehet Homo erectus, egy kihalt emberi ős, aki körülbelül 1 millió évvel ezelőtt Afrikában élt.

A probléma az, hogy soha nem találtunk H erectus DNS-t, tehát jelenleg a legtöbb, amit tehetünk, csak találgatni.

Másrészt egyes teoretikusok valóban érdekes gondolatokat fogalmaztak meg.

Azt állítják, hogy az emberi DNS nem kódoló szekvenciáinak úgynevezett 97 százaléka nem kevesebb, mint a genetikai földönkívüli élet tervrajza formákat.

Szerintük a távoli múltban az emberi DNS-t valamiféle fejlett földönkívüli faj szándékosan alakította ki; a Sima de los Huesos nép ismeretlen „szuperarchaikus” őse pedig ennek a mesterséges evolúciónak a bizonyítéka lehet.

Földönkívüli kapcsolat vagy ismeretlen emberi faj, bármiről is legyen szó, a leletek csak tovább bonyolítják a modern ember evolúciós történetét – lehetséges, hogy egyre több populáció érintett. Titokzatosak, titkok és léteznek (bennünk) évmilliók óta.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.