Tudomány

Földönkívüliektől származó jeleket fogtak: a bejelentés után azonnal hírzárlatot rendelt el Kína!

Valami történik! Olyan rádiójeleket fogtak, ami idegen civilizációtól is származhat.

A bejelentést követően azonnal próbálták eltusolni, de világhírűvé vált az ügy!

Jön a Nagy Felfedés, és a végső kapcsolatfelvétel?

Idegen üzenetet észleltek, hírzárlatot léptettek érvénybe

Hirdetés

Tudósok észleltek egy üzenetet, azonnal jött a hírzárlat, még az erről szóló felfedezést említő cikket is letörölték.

A kínai kutatók a FAST rádióteleszkóp segítségével különös elektromágneses jeleket rögzítettek.

Különös dolog történt a napokban a kínai állami média egyik sajtóorgánumában. A Science and Technology Daily egy izgalmas hírt közölt arról, hogy a kutatók olyan rádiójeleket rögzítettek, amelyek egy földön kívüli civilizációtól származhatnak.

A dolog már önmagában is érdekes, ám a dolognak az adott igazán nagy visszhangot, hogy a lap nem sokkal később leszedte a sztorit a híroldalról – számolt be róla a Bloomberg.

Az igazság mégis kiszivárgott

A cikk szerint – ami nem sokkal később felkerült a kínai WeChatre – a jeleket a FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope) nevű rádiótávcső, a valaha épített legnagyobb és legérzékenyebb rádióteleszkóp érzékelte.

Csang Tungcsie, a Pekingi Normál Egyetem földönkívüli civilizációkat kutató csoportjának vezetője a csapatával a FAST-ot használta a megfigyelésre, hogy idegen civilizációk nyomait kutassák. A szakemberek több olyan elektromágneses jelet is befogtak, amelyek különböznek az eddigiektől, ezért tovább vizsgálják azokat.

A földönkívüliek folyamatosan üzennek a Föld irányába?

Az elmúlt években egyébként többször is előfordult már, hogy különös jelet rögzítettek a tudósok, ám minden esetben kiderült, hogy az nem egy idegen civilizációtól származik.

Egyesek szerint a mostani felfeezés is azt mutatja, hogy az illetékesek tudnak valamiről, és nem véletlen a tiktolózás az ügyben.

Míg mások szerint egyszerű cenzúráról van szó, addig sokan úgy hiszik, hogy közeleg az első és végső kapcsolatfelvétel a földönkívüliekkel.

Hirdetés

Korábban számos NASA-közeli tudós és neves szakember állította, hogy néhány hónapon, vagy éven belül az emberiséget megrengető felfedezésekről fognak beszámolni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.