Érdekes világTudomány

Globális felmelegedés leleplezve: NASA jelentés igazolja, hogy a szén-dioxid valójában hűti a légkört?

Egy elképesztő információ szivárgott ki: ha ezt az emberek megtudják és felfogják, fejek fognak hullani

– állítják egyesek.

Amint arról Martin Mlynczak a Principia Scientific International (PSI)-től és kollégái beszámoltak, a NASA a Föld felső légkörének infravörös kibocsátását követte a 2012 március 8-10-én történt napvihar alatt és után is.

Hirdetés

Azt sikerült kimutatniuk, hogy a legtöbb napból felszabadult energia a hatalmas koronakidobódáskor (CME) visszatükröződik az űrbe, nem pedig elnyelődik a Föld alsó légkörében.

Az eredmény összességében egy hűtő hatás, ami teljesen ellentmond a NASA saját klimatológiai részlegének állításaival, hogy az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést.

Ahogy a széles sávú sugárzásmérő (SABER) által légkörből összegyűjtött adatok mutatják, mind a szén-dioxid (CO2), mind a nitrogén-oxid (NO), melyben gazdag a Föld felső légköre, mint üvegházhatású gázok visszatükrözik a fűtő energiát ahelyett, hogy elnyelnék azt.

“A szén-dioxid és a nitrogén-oxid természetes termosztátok,”

– mondja James Russel a Hampton Egyetemről, egyike az úttörő SABER tanulmányt vezető kutatóknak.

“Amikor a felső légkör (vagy termoszféra) melegszik, ezek a molekulák olyan erősen ahogy csak képesek, az űrbe kényszerítik vissza ezt a hőt.”

Most akkor mi az igazság?

Elgondolkodttaó, az biztos.

Az is nyilvánvaló, hogy a Föld felmelegedése nem egy egyszerű, hanem egy sok tényező, rengeteg mindnetől függő folyamat.-

Hirdetés

Egyesek szerint az sem lehetetlen – mára egyre több tudományos bizonyíték támasztja alá – hogy a Föld még csak most kezd “kijönni” az előző jégkorszak hatásai alól.

Vagyis gyakorlatilag nem felmelegedés zajlik, hanem egyfajta visszaállás az egyensúlyi állapotra, mely egy alapvetően meleg és trópusi időjárás a bolygó nagyobb részén.

Nem minden fekete vagy csak fehér…

Az igazság valószínűleg a van felmelegedés és az ember okozza és a nincs felmelegedés, nem az ember okozza állítások között lehet félúton…

A fenti dokumentumfilm a témában igen alapos, érdemes végignézni.

Bármi is az igazság, nem a teljes valóságot tárják elénk…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.