CímlapsztorikEgészségünk

“Ha az emberiség tudná, micsoda gyógyereje van, nem termesztene mást, csak ezt.”

Maria Treben elképesztő dolgot tárt fel. Ez a növény mindenki kertjében ott van és minden része fogyasztható és felhasználható a naturista gyógyászatban: a gyökere, a szára, a levelei, a virágai és a magjai is.

Egészség Isten patikájából című könyvében azt írta, mióta felfedezte a csalán gyógyító erejét, minden nap fogyasztotta ezt a növényt.

A csalán évente kétszer jelenik meg: tavasszal és ősszel. A csalánteából naponta 2-3 csészével ihatunk: az elsőt reggel, körülbelül fél órával reggeli előtt, majd később a nap folyamán még további 1-2 csészével.

Hirdetés

A terapeuta azt mondja, hogy ha a teát kis kortyokban isszuk, a gyógyító hatás még jelentősebb lesz.

„Egy-egy ilyen ivókúra után összehasonlíthatatlanul jobban érzem magam és minden alkalommal az az érzésem, hogy háromszor annyit tudok teljesíteni, mint általában.”

– írja Maria Treben.

A tonizáló és energizáló hatáson kívül a csalán számos betegség megelőzésében is hasznos lehet.

„A családom és én évek óta nem szedünk semmiféle gyógyszert és rugalmasnak és fiatalosnak érzem magam.” – mondta Maria Treben.

Súlyosabb betegségek esetén a csalánkúrát több héten át kell folytatnunk. Ilyenek a:

  • a máj, az epe és a lép betegségei;
  • lépdaganat;
  • a gyomor és a légzőszervek hurutos megbetegedései;
  • gyomorgörcsök;
  • gyomor- vagy bélfekély esetén;
  • tüdőbetegségek;
  • a vér és vérképző rendszer betegségei;
  • leukémia;

Ha megelőző jelleggel fogyasszuk, igyunk csak napi 1 csésze teát az év minden napján. Segít megelőzni a megfázást, vírusos és bakteriális fertőzéseket és az allergia ellen is hatásos (például allergiás rhinitis vagy más néven szénanátha ellen is).

Tisztítja a vért és a bőrt. Segít megszabadulni az ekcémától és a fejfájástól. Ugyanakkor megakadályozza vagy megelőzi az ízületi és reumás fájdalmat.

A csalántea magas vastartalma miatt növeli a vér hemoglobin szintjét, így hatásos lehet fáradság, erőtlenség, kimerültség esetén.

Hirdetés

Maria Treben szerint a csalánt csak forrázni kell, körülbelül 30 másodpercig, de semmiképpen sem kell főzni. Így a növény megőrzi értékes hatóanyagait.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.