Egészségünk

Ha az ételeinket őszintén feliratoznák: műanyag margarin, végbélrák virsli, akrilamid chips…

Őszintén az egészségünkre leselkedő élelmiszeripar hulladék termékeiről…

Ezek mind-mind létező termékek… csak így nem mondják ki, különben senki sem venne belőlük.

Helyette színes-szagos külsőbe scomagolják nekünk ezeket a halált okozó serjmérgeket, és elhitetik velünk, hogy szükségünk van rájuk.

Hirdetés

Sőt, némelyiket még van pofájuk egészségesnek hirdetni…

Műanyag margarin

Hiszed vagy sem, de egyes margarin fajtákban előfordulhat műanyag. Most arra nem térnénk ki külön, hogy gyakorlatilag minden modern élelmiszer hemzseg a mikroműanyag részecskéktől…

De tény, hogy vannak olyan margarinok, melyek műanyagokhoz közeli származékokat tartalmaznak, hogy jobb legyen az állaguk, és sokáig “elálljanak”. Ehhez jönnek még hozzá a stabilizátorok.

Nulla tápanyag püré

A legtöbb ilyen-olyan modern püré, melyek egykor szebb napokat láttak, ma már alig tartalmaz valami tápanyagot. Nézz meg egy poros krumplipürét mondjuk: olvasd el, miből áll, mit tartalmaz valójában.

Meg fogsz döbbenni, mennyi üres kalória az egész…

Érdugító koleszterin emelő termékek

Tele vannak a boltok polcai olyan különféle rossz koleszterint előidéző termékekkel, amiknek nagyon maga a zsírtartalma, és egyéb módon váltanak ki hatásokat a szervezetben, melyek az erek “pusztulásához”, elzáródásához vezetnek.

És akkor a rejtett összetevőkről még nem is beszéltünk, mint az állagjavítók, stabilizátorok, rejtett cukrok.

Gyakran egyes vajtermékekbe is kevernek ezekből, ezért hosszabb távon még bizony a vaj is képes elérni azt, hogy valakinek szívrohama legyen tőle. Persze a gyártók mossák kezeik, és röhögnek a markukba, hiszen ez nehezen bizonyítható.

Akrilamid chips és popcorn

Kevesen tudják, de a legtöbb chips, vagy a popcornok egyes fajtái rengeteg káros anyagot tartalmaznak, melyek közül az egyik legveszélyesebb az akrilamid.

Hirdetés

Akrilamid vegyület oldódik ki belőlük, különösen mikrózás és hó hatására, lásd pattogatott kukorica zacskózott változata…

Egy-egy ilyen zacskó ugyanúgy nyomokban halált tartalmazhat, mint a rejtett cukroktól hemzsegő cukormentesnek eladott üdítők, és az akár agyvérzést okozni képes aszpartám alapú italok…

A végbélrák virsli

Erről nem kell túl sokat mondani, szinte magától értetődik. Ráadásul a Titkokszigete.hu már korábban részletesen írt róla.

Ezt ide kattintva tudod elolvasni.

Még a WHO – Egészségügyi Világszervezet – és az Amerikai Rákkutató Intézet is valószínűnek tartja, hogy a virsli nagy mennyiségben rendszeresen fogyasztva rákot okoz a szervezetben, és minden hozzá hasonló feldolgozott hús.

Diabéteszt okozó cukormentes üdítők

ma már egyre több tanulmány igazolja, hogy a cukormentes üdítőké nem csak nem segítenek a fogyásban, de egyes esetekben még hízni is lehet tőlük.

Sőt, közvetett bizonyítékok már arra is vannak, hogy a cukorbetegséghez ugyanúgy hozzá tudnak járulni, mint a cukros üdítők.

Sok esetben pedig rejtett cukrokat tartalmaznak, vagy aszpartámot, amit sokan fehér méregként, vagy sápadt halálként is gúnyolnak az élelmiszeripari berkekben…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!