CímlapsztorikEgészségünk

Rákkeltő, mégis mi és a gyermekeink is napi szinten fogyasztjuk: kutatások is kimutatták, még sincs “betiltva”

A Rákkutató Intézet állásfoglalása szerint is képes lehet daganatos megbetegedéseket előidézni az emberi szervezetben. Erről bezzeg nem beszél eleget a média…

Napi szinten fogyasztjuk, de még csak nem is gyanítjuk, mekkora a baj

Ott van szinte mindenki asztalán. Vannak családok, ahol napi rendszerességgel, sőt, vannak olyan emberek, akik naponta többet is elfogyasztanak belőle.

Valójában azonban alig gondolnak bele néhányan abba, hogy ez az ultrafeldolgozott élelmiszer mennyire káros lehet az egészségre.

Hirdetés

Szilveszterkor kifejezetten sok mennyiség fogy belőle.

Természetesen a virsliről lesz szó. A legtöbb virsli ugyanis ugyanazzal az eljárással készül, és olyan hatással lehet ránk a feldolgozás miatt, mintha csak cigarettáznánk… na jó!

Ez enyhe túlzás volt,de mindjárt kilyukadunk arra, hogy milyen egészségügyileg rendkívül aggályos dolgokat találtak a virslivel kapcsolatban.

Rákkeltő, mégsem beszélnek róla?

Kezdjük azzal, hogy az amerikai Rákkutató Intézet szerint is rákkeltőnek számítanak egyes összetevői.

A virsli által ugyanis bizonyos sejtmérgeket is elfogyasztunk. Az mára már köztudott, hogy a feldolgozott vörös húsok és általában a feldolgozott élelmiszerek a hozzájuk “kevert” különféle adalékanyagok miatt kifejezetten egészségkárosítónak számítanak.

persze nagy mennyiségben kellene őket enni ahhoz, hogy baj legyen, csak azt felejtik el sokan, hogy ezeknek egyes összetevői nem bomlanak le mindig és teljesen a szervezetben.

Ezért felhalmozódhatnak, és később akár gyulladásokat, krónikus hatásokat idézhetnek elő, szélsőséges esetben daganatokat is.

Sajnos gyermekeinknek is szinte napi szinten adjuk, ami óriási hiba és ezzel nagy veszélybe sodorjuk őket.

A virsli nagy feldolgozó gyárakban húsipari melléktermékekből, és rendkívül rossz körülmények között készül.

Hirdetés

Már ahogy készül, az is természetellenes

Lássuk csak, hogyan is készül a virsli, mert sokan nem tudják! Úgy tartják, hogy a párizsi és a praizer mellett az az egyik leggusztustalanabb élelmiszer, amit valaha megalkottak emberi fogyasztásra.

Mindenféle bizarr és egyáltalán nem egészséges mellékterméket adagolnak hozzá a készítés során. gyakorlatilag nem másról van szó, mint élelmiszerpari szemétről, ami már nem kell sehova és semmibe.

Lábak, fejek, szemek, zsírszövet, bőr, és egyéb nyesedékek. Biológiai hulladékok.

Ezek a maradványokat megdarálják, majd összekeverve egy sűrű pasztát készítenek belőle.

Ezzel még önmagában nem is lenne gond, hiszen akinek ezek után is van gusztusa hozzá, annak jó évágyat kívánunk… ellenben a hozzá kevert egyéb anyagok…

Azonban azzal már komoly probléma van, hogy ezek után hihetetlen mennyiségű vegyi anyagot adagolnak a virslihez.

Erre azért van szükség, mert a virsli íze ilyenkor még teljesen ehetetlen a sok hulladéktól, ami benne van.

Hát ezért kellenek bele a különféle ízfokozók… stabilizátorok, mesterségesaromák, és persze időnként akár még glifozát is, amit sokan csak fehér halálnak hívnak élelmiszeripari berkekben is, mert sok negatív hatása van a szervezetre.

Az Amerikai Rákkutató Intézet állásfoglalása

Az USA-ban elvégeztek egy igen alapos és átfogó kísérletet, melynek során megállapították, hogy ezen a virslitermékek, és más, hasonló eljárással készült élelmiszerek akár 20%-kal növelhetik a hasnyálmirigyrák kockázatát.

Egy független hawaii-i tanulmány szerint ez az arány 70%(!).

A tény tehát a következő, amit a Rákkutató Intézet is állított:

Napi 1 virsli vagy hot-dog fogyasztása minimum 20%-al növeli a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát.

Gondold tehát végig, hogy mit is eszel, és hogy megéri-e kockáztatni.

Keresd a természetes húsforrásokat, az olyan hústermékeket, melyek bár nincsenek “készen”, nem feldolgozottak, de nem rejtik magukban a veszélyt…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!