CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Ha megfejtjük a kódot, örökké élhetünk: nagyvállalatok jelenthetik be az új korszakot

Akik ma leszülettek a Földre, már könnyen lehet, hogy örökké élni fognak- ígérik.

Megfejthették az örök élet végső kódját? Földcsuszamlás szerű bejelentések jöhetnek.

Az örök élet küszöbén az emberiség?

Képzeljünk el egy könyvet, amely hárommilliárd betűből áll! Ehhez egy iratmegsemmisítővel 300 betűs, néha elgépelt szövegdarabkákat kaptunk, és meg kell találnunk, hogy ezek a töredékek hova illeszkednek a könyvben.

Hirdetés

Lehetetlen küldetés?

Pedig épp ezen dolgozik a génszekvenálás, a DNS kódjának feltérképezésével foglalkozó szakterület és ma számos nagyvállalat, többe között még a Google is valamilyen szinten.

Egyre több olyan kísérletről hallani, melyek mind arra irányulnak, hogy az emberi élet meghosszabbítható legyen akár a végtelenségig.

Hogy az emberi faj elérhese az öröklét állapotát.

Ez pedig ma már nem valami sci-fi ígéret, hanem a nagyvállalatok ígérete az emberek felé, elég nagy magabiztossággal, így sokak szerint már jóval többet tudhatnak a lehetséges megoldásokról, mint amit abból elárulnak a nyilvánosságnak.

Hamarosan a kezünkben az örök élet “kódja”

Egy olyan dolog ígérete lebeg az ezzel foglalkozó nagyvállalatok szakemberei előtt, mely nem túlzás, hogy az egész életünkre hatással lehet. Méghozzá szó szerint, ugyanis a világcég egy olyan projekt támogatásába kezdett, melynek feltett célja, hogy 2029-ig feltörje az örök élet kódját.

Erre konkrét tervek is vannak: nanobotokkal oldanák meg a problémát, és a biológiai kódot feltörve elhoznák számunkra az örök élet ígéretét.

Egyelőre nem arról van szó, hogy az örök élet titkának megfejtésével azonnal képesek is lennénk örök életet biztosítani az emberek számára, de gyakorlatilag mérföldkő lenne az emberiség történelmének szempontjából.

Annál is inkább, mert ha tudjuk a problémát, és megvan a megoldó kulcs, akkor annak ismeretében néhány év, vagy évtized alatt kifejleszthetünk valamit, ami örökké elhúzódó életet biztosít.

Hirdetés

Már most is vannak ígéretes kezelések amikkel megfiatalítható az emberi test

Napjainkban is vannak olyan jelentős áttörések, amik egy kis túlzással már jóval meghosszabbítják az életünket, akár évtizedekkel is.

Sőt, fiatalítja az öregedő emberi szervezetet az, ha fiatalabbak vérét juttatják be idősebbekbe, ezt egy egereken végzett kísérlet igazolta.

Az eredmények már-már sokkolóak voltak:

Erről nemrégiben a Euronews is beszámolt, a fiatal vár visszafordította ugyanis az idősebb egerekben az öregedést.

Nem megállította vagy lassította, hanem VISSZAFORDÍTOTTA.

A Nature Medicine című gyógyszerészeti folyóiratban ismertetett kutatás során viszonylag idősnek számító, 18 hónapos egereket injekcióztak be 3 hónapos egerek vérplazmájával, és ezután jobban teljesítettek memóriateszteken, mint azok a hasonló korú egerek, amelyek nem kaptak a fiatalok véréből.

Bizonyos faktorok, amelyek a fiatalabb egerek vérében vannak jelen, újratölthetik az idősebb egér agyát is, ezután pedig az idősebb egér agya a fiatalokéhoz hasonlóan kezd működni

– mondta az egyik kutató, Tony Wyss-Coray a BBC-nek.

Az örök élet hajnala közeleg

Egyre biztosabb tehát, hogy még a mi életünkben egy olyan jelentős áttörést érhetnek el a tudósok, amivel gyakorlatilag (legalábbis részben) legyőzhetővé válik a halál és “elnyerjük” az örök életet.

Ez pedig alapjaiban fogja megváltoztatni a társadalmat de még a vallásokhoz való hozzáállásunkat is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.