CímlapsztorikTudomány

Hamarosan felveszik velünk a kapcsolatot a földönkívüliek – állítja egyre több tudós

A csillagászok és asztrobiológiai szakemberek szerint éveken belül, de még a mi életünkben megtörténhet a történelmi előrelépés, már vannak előjelek.

Kozmikus üzenetekkel fogják “megbombázni” a bolygót?

A NASA, a SETI, mindenki azt állítja, hamarosan fordulópont jöhet?

Döbbenetes belegondolni, hogy egy lehetséges első kapcsolatfelvétel vagy egy áttörő felfedezés még a mi életünkben bekövetkezhet, mely éveken belül alapvetően változtathatja meg a kozmoszhoz fűződő viszonyunkat.

Hirdetés

Ez olyannyira így van, hogy a SETI egyik vezető csillagásza is azt állítja, hogy nagyon közel vagyunk a felfedezéshez, amire minden ufó hívő várt.

Sőt, a NASA igazgatója, Bill Nelson is egyre több sejtelmes nyilatkozatot tesz.

Legutóbb például azt állította, hogy szerinte kizárt, hogy egyedül legyünk a kozmoszban és túl nagyképűség lenne ezt gondolnunk.

A szakemberek egy jelentős része szerint tehát fordulópont előtt állunk. Már arról si vannak tippek, elképzelések, hogyan fogunk az idegenek nyomára bukkanni.

Üzentekkel bombázhatják a Földet az idegenek?

Az egyik lehetséges módja a jövőben az idegenek felfedezésének az, hogy földönkívüli rádiójeleket fogunk az űrből.

Egyesek szerint ez a legvalószínűbb és legkézenfekvőbb módja annak, hogy a közeljövőben egyértelművé váljon számunkra, hogy nem vagyunk egyedül a kozmoszban.

Ma is számos olyan felénk sugárzott rádiójelről tudunk, amivel kapcsolatban felmerült több ízben, hogy mesterséges lehet és egy idegen civilizáció lehet a “feladója”.

Talán egy ideje már ilyen üzenetekkel bombáznak minket, mert tudják, hogy a Föld lakott – ez is egy lehetőség.

Hamarosan megpillanthatjuk a földönkívülieket?

Asztrobiológusok is biztosak abban, hogy komoly áttörések jönnek néhány éven belül.

Hirdetés

A földönkívüliek nyomára ráadásul talán nem is feltétlenül a James Webb űrteleszkóppal bukkanunk egy távoli exobolygón, hanem itt, a Naprendszeren belül.

A tudósok szerint ugyanis számtalan égitest, holdak léteznek a mi rendszerünkben, melyeken helyet kaphatott az élet, elég a Titán metántavait említeni, vagy az Európa nevű hold jégpáncélja alatt meghúzódó óceánokat, melyek létezése ma már bizonyított.

Már csak az a kérdés, hogy mik élhetnek benne, ezek az életformák mennyire összetettek a miénkhez képest.

Ma már nem arról vitatkoznak a tudósok, hogy van-e élet a világegyetemben, hanem hogy azt mikor fedezzük fel minden kétséget kirázó bizonyítékokkal.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.