CímlapsztorikTudomány

Így néz ki Bali egykor meseszép tengerpartjának vize: videóra vették a szeméthegyeket és “műanyag apokalipszist”

Egy búvár mutatta meg, hogyan szemeteli az emberiség tele a tengereket, óceánokat. Lassan mindent ellep a műanyag!

Egykori turistaparadicsomok “romokban”

A világ mikroműanyag és műanyag szemétszennyezése olyan gyors ütemben zajlott az elmúlt 10 évben, hogy rengeteg egykor meseszépnek számító üdülőhely vált valóságos “szemétlerakóvá”.

Hawaii legendás tengerpartja, Bali, a Karib-tenger szigetei mind lagúna kék tengervizéről volt híres, mára már zöldes és algás, műanyag csonkokkal és szeméttel borított helyek.

Hirdetés

Szeméthegyek és nejlonszatyrok Balin

bármennyire is úgy tűnhet, hogy Bali mellett úszkálni a Jáva-tengerben kiemelkedően frenetikus élmény lehet, az ember ebbe az egyébként csodás ökoszisztémába is szerencsésen belerondított.

A profi búvárt ugyanis olyan mennyiségű műanyag hulladék fogadta a vízben, hogy leesett az álla!

Azonnal úgy döntött, szeretné ezt megosztani az emberekkel, hátha ezek a megrázó és elgondolkodtató képsorok majd segítenek megérteni, mit művelünk a körülöttünk lévő életvilággal.

Nem szaporítjuk tovább a szót, nézzétek meg a videót és gondoskodjatok környezetetek megóvásáról!

Nem egy szívderítő látvány, igaz?

2050-re mindent ellep

Egy statisztika szerint 3050-re olyan mérétkben szennyeződött lsz a Földünk, hogy az ökoszisztéma minden egyes élő szervezetében ott lesznek a műanyagok.

Ez pedig már most tömeges pusztulást vetít előre, különösen úgy, hogy már az emberek szervezetében is kimutathatók a műanyagok nanoméretűre lebomlott részecskéi.

Egyes orvosok pedig kapcsolatba is hozták már több ízben az elmúlt években tapasztalt rákos megbetegedések jelentős emelkedésével.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!