CímlapsztorikÉrdekes világ

Így szerezték az első dollármillióikat a világ legnagyobb uzsorahiénái: avagy a Rothschild-ház története

Nem is tudod, hogy valójában több vér tapad a kezeikhez, mint Hitleréhez… Mert az első millióknak van mindig a legszövevényesebb és egyben legsötétebb története…

A első milliók bizarr története

A világ legnagyobb bankárainak a keze soha nem volt tiszta, ezzel talán senkinek nem mondunk újat.

Tisztességesen ekkora vagyont szerezni ugyanis lehetetlen.

Hirdetés

Önmagában felmerül tehát a gyanú, mit simliskedtek a világ nagy uzsorahiénái a múltban, hogyan tettek szert a legelső dollármilliókra.

Mert az első millióknak van mindig a legszövevényesebb és egyben legsötétebb története…

A Rothchild-ház meggazdagodása

Annyit tudni a történelemkönyvek összefüggéseiből is, hogy több háború, számos polgárháború és egyéb konfliktus kirobbanás akörül ott voltak, nem véletlenül.

Valójában ugyanis sok esetben ezeken nyreészkedtek, nem is akárhogy.

De hogyan is indult a Rothschild család története?

A Rothschildok története az 1740-es években, Frankfurtban kezdődik. Ott, a zsidó negyedben született meg Mayer Amschel Rothchild, akinek ősei már jó 200 éve éltek a német városban.

Nevük is innen származik, házukon egy vörös pajzs, (roten schild) volt látható.

A család hagyományosan ruhákkal kereskedett, később azonban már pénzváltással is foglalkoztak.

Mayer Amscher Rothscihild Hamarosan Mayer Amschel lett pénzügyeinek legfőbb intézője, és az 1800-as évekre ő lett a legvagyonosabb zsidó Frankfurtban. Gyakorlatilag ő találta ki a modern pénzügyi közvetítőrendszer alapjait.

Hirdetés

És itt már ment a kemény simliskedés, a két kulacsos politika, a háborúk során mindkét fél kiszolgálása, közben a háttérben a felek egymásnak ugrasztása.

Az első nagy áttörés, amiről alig beszélnek

Tudjuk mi az a három dolog, ami a háborúhoz kell?

Ez azért fontos, mert a legnagyobb vagyonokra ezzel tettek szert, a francia forradalom és a naplóleioni háborúk idején.

Kölcsönöket szerveztek a hadviselő felek pénzhiányának kielégítésére, textillel kereskedtek, hisz arra nagy szükség volt az egyenruhákhoz, valamint búzát szállítottak, megkerülve Napóleon rendeletét, amely megtiltotta, hogy Franciaország Angliába gabonát exportáljon.

A Rothchild család finanszírozta például Wellington első hercege, Arthur Wellesley hadjáratát Napóleon ellen, az úgynevezett “félszigeti háborút”. (Az 1808-tól 1814-ig tartó háború a napóleoni háborúk egyik mellék hadszíntere volt. Spanyolországban függetlenségi háborúnak, Portugáliában francia inváziónak, Franciaországban spanyol háborúnak, Katalóniában a franciák háborújának nevezték.

A spanyol, portugál és brit seregek küzdöttek Bonaparte Napóleon hadai ellen az Ibériai-félszigeten.

„Kalapács és üllő”-hadjáratként szokás jellemezni, amelyben a Wellington első hercege által vezetett 40–80 000 fős brit–portugál seregek alkotta „kalapács” szétzúzta a francia hadsereget a spanyol reguláris haderő és gerillák, valamint a portugál milícia alkotta „üllőn”.)

Az öt fiú megfogadta apjuk tanácsát és szoros kapcsolatban maradt egymással. Ehhez azonban az kell, hogy a hírek gyorsan és akadálytalanul áramoljanak közöttük.

Ők már akkor tudták, hogy az információ hatalom.

Európában egyedülállóan gyors futárszolgálatot építettek ki, ami olyan hatékony volt, hogy 1815-ben Napóleon waterlooi vereségének hírét Nathan Mayer tudta meg elsőként Londonban – egy brüsszeli futár révén.

Piszkos milliók nyomorba és halálba taszított százezrek

Később szénbányákkal csináltak még nagyobb pénzt maguknak. Rengeteg dél-afrikai arany és gyémántbányához is hozzájutnak, kizsigerelik a dolgozókat, és ellehetetlenítik a térségeket, hatalmas befolyást szereztek így maguknak.

A becslések szerint ők a világ legnagyobb népirtói, és közel 7-800 millió ember haláláért felelnek közvetlenül. Közvetett módon pedig még ennél is jóval magasabb lehet a szám.

Ebben benne vannak azok, akik a hitelrendszer áldozataivá váltak.

Devizahitelesek – igen, köztük itthoni magyar családok is -, eladósodott polgárok, akik a halálba menekültek.

Míg mások tönkrementek, ők az egészen csak nyertek

A becslések szerint ők a világ legnagyobb népirtói, és közel 7-800 millió ember haláláért felelnek közvetlenül. Közvetett módon pedig még ennél is jóval magasabb lehet a szám.

Miközben pedig az átlag polgár a hiteleit nyomja, a fizetetlen csekkjeit próbálja befizetni, és mellett megélni valahogy, addig ők másodpercenként keresnek több száz millió forintot.

Lényegében míg másokat nyomorba taszítanak, addig ők csak nyerészkednek, nyernek mindezen.

Ebben pedig aligha lesz változás, hisz mint írtuk, a modern pénzügyi és bankrendszer alapjait éppen ezek a gazemberek tették le… ergo mindenki az ő játékszabályaik szerint játszik…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!