CímlapsztorikEgészségünk

Az orosz szívsebész a reggeliről alkotott véleménye az egész világot zavarba ejtette

Így élhetsz sokkal tovább, mint mások: Leo Bokeria az egyik legismertebb és egyben legprofibb orosz szívsebész elmondta azt, hogy mi a tökéletes és egészséges reggeli kulcsa.

“A reggelinket együk meg egyedül, az ebédünket osszuk meg egy barátunkkal, a vacsoránkat meg adjuk az ellenségünknek.”

Ez egy régi közmondás, mely Leo szerint totális badarság-

Hirdetés

Az étkezésre egy egészen más dolog igaz, és megfigyelte, hogy azokba az országokban, ahol ezt betartják, és eszerint táplálkoznak, sokkal tovább élnek nagy átlagban az emberek.

Szerinte a felébredő szervezetet nem szabad azonnal nagy adag ételekkel traktálni már korán reggel, mert így nem várható el, hogy jól teljesítsen a szervezetünk.

Érdekes megfigyelés az étkezésről

“Régen, mikor a szovjetek és az amerikaiak együtt dolgoztak az orvostudomány fejlesztéséért, azt figyeltem meg, hogy neves sebészek reggelire csak egy csésze kávét isznak és kész!

Ebédre egy szendvicset majszoltak el, majd este jól belaktak, és utána elmentek úszni a medencében” – mesélte.

Szerinte a közmondása az alábbiak szerint lenne a helyes:

a reggelit kell az ellenségünknek adni, délben csak egy kicsit enni, este – de nem túl későn – pedig nagy lakomát csapni, amit utána le kell mozogni.

Szerinte számos, nagy átlagéletkorral rendelkező országban ezt csinálják, és kutatásaival is tudta igazolni elméletét, melyet a Cornell Egyetemen tanító David Levityksy is igazolt.

Tehát ha heti pár alkalommal lemondanunk a bőséges reggeliről, egészen biztosan tovább élhetünk majd, és lassan elkezd leolvadni rólunk a fölösleg.

A hosszú élet titka, amit nem ismernek el?

Azonban az Egészségügyi Világszervezet nem osztja az orosz sebész álláspontját, kiemelve azt, hogy azért fontos a reggeli, hogy beinduljon a szervezet anyagcseréje.

Ugyan elismerik, hogy szénhidrátban, zsírokban gazdag reggeli elhízást okozhat, de a vitaminokban gazdag reggeli fontos.

Hirdetés

Sokak szerint azonban csak arról van szó, hogy fel akarják hizlalni a lakosságot, hiszen nem érdekük, hogy mindenfelé egészséges emberek rohangáljanak, akik nem termelnek a nyavalyáikkal profitot a gyógyszeriparnak és az orvosoknak.

Az aranyközépút

Szerintetek mi a helyes út? Sokan a két végletben gondolkodnak, és nem érzik magukat teljesnek, EGÉSZségesnek.

Mások azt mondják, hogy az aranyközépút lenne a helyes út, de ez nehéz és nem mindig járható.

A legfontosabb az, hogy próbáljunk meg egészségesen élni és étkezni, és csakis olyan falatokat és olyan mennyiségben elfogyasztani, ami feltétlen jólesik, és nem csak a szemünk kívánja a gyomrunk helyett.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!