CímlapsztorikÉrdekes világ

Ismeretlen, hatalmas bolygó a Nap felett – VIDEÓ

Felborult az ismert valóság, vagy közeledik a Nibiru?

Az amatőr felvételen látható a Hold, a Nap, valamint egy ismeretlen, fényes égitest ez utóbbi felett – végleg megtébolyodott az ismert valóság?

Ezt magyarázza meg valaki!

Hirdetés

Egyesek szerint Nibiru mások szerint a Halálcsillag tűnt fel azon a TikTokra feltöltött videón, amelyen világosan látható egy égitest a Nap felett.

Na de mi történt? Beszakadt a valóság, köhécsel a Mátrix?

Egyes elméletek szerint a világunk eleve véget ért már 2012-ben, csak ezt eddig nem vettük észre.

Az ismeretlen égitest ennek a jele, vagy esetleg az Apokalipszisnek?

Az biztos, hogy a járvány, a háború és az egyre inkább kiszámíthatatlanabb világ miatt a hasonló jelenségek gyorsan nagy népszerűségre tesznek szert, de azért első körben nem árt logikus magyarázatokkal próbálkozni.

A felvétel tehát a feltöltő szerint szeptemberben készült, és az ismeretlen égitest valóban túl nagy ahhoz, hogy bármely általunk ismert objektummal azonosíthassuk.

A kommentelők szerint azonban akad mindjárt két magyarázat is a rejtélyre – az egyik kevésbé érdekes, a másik annál inkább (igaz, ez utóbbi esetében sincs szó természetfelettiről).

@h0rrort0k Can someone explain ?? 😱 #glitch ♬ original sound – H0rrorT0k

A legegyszerűbb magyarázat az lehet, hogy szó sincs idegen égitestről, egyszerűen csak egy optikai csalódásról, amit a telefon kamerái okoznak.

A másik, az előbbinél valószínűbb magyarázat szintén optikai csalódás, ám talán kevésbé ismert – ez az úgynevezett melléknap jelensége.

Hirdetés

A melléknap angolul romantikusabb nevet kapott – sundog-nak, tehát napkutyának is nevezik, ami nálunk nem volt bevett kifejezés, de talán Stephen King Napkutya című kötete miatt (a melléknap valószínűleg kevésbé cseng hátborzongatóan) azért nálunk is meghonosodott.

Mint a Légköroptika írja:

A melléknap a gyakoribb halojelenségek közé tartozik, és ez azt jelenti, hogy a Nap egyik vagy akár mindkét oldalán, adott esetben akár szivárványszínben pompázó „álnap” is megjelenhet.

Ennek ellenére sokan hiszik azt, hogy valóban a Nibiru jelenhetett meg a Nap mellett.

A Nibiru elmélet hívei ugyanis azt állítják: a sumer, több ezer éves pecséthengerek már előre megjósolták a Földdel egyszer a jövőben összeütköző Nibirut.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!