Érdekes világ

Parragh 10 milliós órával a karján küldene nyomorba mindenkit – kiakadt rá a társadalom

„Ezek után mindenki megértené, ha Parragh László úr sűrű bocsánatkérések közepette visszavonulna a közéletből”.

Az iparkamara elöke, Parragh László megdöbbentő dolgok kimondására jogosította fel magát.

Gyakoraltilag sokak szerint egyszerűen kigúnyolta a magyra társadalmat.

Hirdetés

Szerinte a tanárok és tűzoltók bérével kapcsolatban az előbbieknek ott van a nyári szünet, a másik csoportnak, a tűzoltóknak pedig az adrenalin löket.

Az iparkamara elnökének a nyilatkozatát Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke is elítélte. Mint mondta, Parragh László tévedésben él, ha azt hiszi, a tanároknak ott egy egész nyári szünet.

„A pedagógusoknak július első hetében ér véget a tanév, augusztus 20-a után pedig már be kell menniük a munkahelyükre.

A köztes idő sem csak pihenéssel telik, sokan táboroztatnak, tanterveket készítenek, felzárkóztató programokban vesznek részt, akár saját szabadságuk terhére.

Tanév közben nem is mehetnek szabadságra a pedagógusok, csak külön engedéllyel és indoklással vehetnek ki szabadnapot, amit sok esetben meg sem kapnak, ha igénylik. Parragh úr nyilatkozata nagy fokú tájékozatlanságra vall”

– fogalmazott.

A Népszavának az interjú megjelenése után a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt nyilatkozta:

„Ezek után mindenki megértené, ha Parragh László úr sűrű bocsánatkérések közepette visszavonulna a közéletből”.

„Ezek nem jelentenek kellő motivációt a tűzoltóknak. Jelentős béremelésre és egy előremutató, új életpályamodellre lenne szükség.

Hirdetés

A tűzoltók társadalmi megítélése ugyan nem változott, ma is a megbízhatósági felmérések élén állunk, de ezért a boltokban nem kapunk semmit, bajtársaink kénytelenek másodállásban kiegészíteni keresetüket”

– mondta Salamon Lajos.

„Az “adrenalin lökettel” kapcsolatban értetlenül állunk Parragh úr nyilatkozata előtt. Egyébként ez alapján is szükség lenne a korai nyugdíjazás lehetőségére, hiszen a magas adrenalinszintű munkavégzésnek elég komoly egészségkárosító hatásai vannak”

– fogalmazott.

Hozzátette: ma már toborzással is alig találni fiatalokat, akik a tűzoltó hivatást választanák, a létszámhiány pedig több éve nehézségeket okoz.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az interjún (a megjelent fotók alapján) egy rózsaaranynak kinéző karórát visel, ami az rtl.hu szerint kísértetiesen hasonlít egy Rolex Cellini 50535 Moonphase-re.

Az óra különlegessége, hogy 18 karátos rózsaarany-tokja van.

Ez az óra – ahogy Parragh karórája is – egy holdfázis komplikációval ellátott modell, hasonló mutatószettel és indexekkel.

A portál az MTI adatbázisát is átfésülte Parragh órája után kutatva, megállapításuk szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke korábban is viselte már ezt az órát.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.