CímlapsztorikTech-Kütyük

Jön a folyékony tüzelőanyag, ami 18 évig tárolható, és a Nap teljes energiájával bír!

A jövő hamarosan már a kezeink között lesz.

Elképesztő technológiai forradalom söpörhet végig a hatására a bolygón!

Átléphetünk egy új “fénykorszakba”?

Hirdetés

NULLÁRA lehet vele csökkenteni a fűtési költségeket a háztartásokban!

A napenergia forradalma történhet meg az elkövetkező években.

Olyan technológia van a kiforrás küszöbén, ami nem túlzás azt állítani, hogy mindenre hatással lesz, még a hétköznapokra is.

Egy csapásra vethet véget a világ energiagondjainak.

A Nap energiáját már régóta próbálják az emberek “kalitkába” zárni. A hosszabb távú, tartós tárolását a tudománynak nem sikerült megoldania. A napenergia ugyanis hihetetlen mennyiségű és sűrűségű energia.

Azonban most megtörténhet a nagy áttörés.

Svéd tudósok kifejlesztettek egy speciális folyadékot, amelyet szolár hő tüzelőanyagnak neveznek, és amely több mint egy évtizeden át képes tárolni a nap energiáját.

“A szolár tüzelőanyag olyan, mint egy akkumulátor, de villamos energia helyett a napfényt nyeli el, és hő nyerhető ki belőle igény szerint,”

– mondta Jeffrey Grossman mérnök, aki ezekkel az anyagokkal dolgozik az MIT-n.

Hirdetés

A folyadék valójában egy folyékony formájú molekula, amelynek kifejlesztésén a Chalmers Technológiai Egyetem (Svédország) tudósai több mint egy éve dolgoznak.

A speciális molekula szénből, hidrogénből és nitrogénből áll. Az atomjai közötti kötések képesek megfelelően átrendeződni önmagának új, energizált változatává, ezt izomernek nevezik.

Ilyenkor a nap energiája ezek között az izomerek között ragad. Gyakorlatilag sikerül csapdába ejteni a nap gigantikus erejét.

Amikor pedig szükség van rá, csak egy oylan katalizátoron kell átereszteni ezt a folyadékot, ami után visszanyeri a molekula az eredeti formáját.

Az energia pedig akár 18 évig eltárolható benne…

Kasper Moth-Poulsen, a Chalmers Egyetem egyik nanoanyag tudósa elmondta, hogy ezzel az energiaválságnak is véget lehetne vetni, mely egyre nagyobb árnyékként vetül a bolygónkra.

A megújuló, kibocsátásmentes energia készülék egy konkáv reflektorból áll, amelynek a középpontjában van egy cső, amely a Napot egyfajta műholdas antennaként követi.

A rendszer a működése során hőt termel, 63 Celsius fok körül.

A szakemberek azt gondolják, hogy ezt a hőt a háztartásokba is be lehetne vezetni, egyfajta rendszerként, így az otthonok fűtése is meg lenne oldva, ezzel pedig nullára lehetne csökkenteni a fűtési költségeket minden háztartásban.

A kutatók azt állítják, hogy a folyadék képes 250 wattórányi energiát tárolni kilogrammonként.

Még rengeteg fejlesztés és tökéletesítés vár a kutatókra, de ha mindene jól halad, az elkövetkező években végigsöpörhet a technológia által nyújtott forradalom mindenhol.

Egy sokkal magasabb szintre léptetve az emberiséget, egy óriási lépést téve a fenntartható fejlődés felé…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.