EgészségünkTech-Kütyük

Jön a kannabisz inhalátor a Tevától: rengeteg légúti betegségnek és az asztmának is véget vethet

8 év fejlesztés és rengeteg befektetés után piacra dobják a forradalmi egészségügyi eszközt.

A szakemberek elmondása szerint rengeteg betegségen segíthet.

Forradalmi eszköz válhat belőle

A Teva gyógyszergyár fogja gyártani, és hamarosan kapható is lesz az első néhány száz darab a különleges, sokak által forradalminak mondott eszközből.

Hirdetés

Ez egy speciális inhalátor lesz, mely kannabisz alapú.

Az eredetileg a Tel Aviv Egyetemen fejlesztett eszközbe 83 millió dollárt fektettek be és legalább 8 év folyamatos fejlesztés eredménye.

Az inhalátor – amely nagyjából zseb méretű – a beállított mennyiségű kannabisz vagy más gyógynövények molekuláinak precíz adagolására lett tervezve.

Az ára a magyar piacon igencsak borsos lesz, körülbelül 160.000 Ft-ba fog kerülni.

A Syqe lesz felelős az inhalátorok gyártásért és a hozzájuk tartozó eldobható tárolók beszerzéséért, a Teva pedig eljuttatja a terméket az orvosokhoz, ápolókhoz, kórházakhoz, klinikákhoz illetve gyógyszertárakhoz.

A vállalat engedélyt kapott orvosi kannabisz kutatási célokra történő importálására, amit a holland Bedrocan Cannabis Corp társaságtól szereztek be.

Nem csak asz asztmán, sok más betegségen segíthet

A kendert a Föld különböző pontjain évezredek óta használják különféle betegségek tüneteinek enyhítésére, különböző betegségek gyógyítására.

A 70-es évek óta tudnak róla, hogy hatásos lehet a rák ellen és sok más légúti betegséget is gyógyíthat, mint például az asztma-

A marihuána szívása több kísérlet során is leállította az asztmatikus rohamokat – állítják az orvosok és szakemberek.

Hirdetés

Az orvosi kannabiszt tartalmazó asztma inhalátor tehát óriási minőségbeli javulást hozhat egyes reménytelennek gondolt asztmás betegek életében.

Az inhalátort a Teva első körben Izraelban fogja piacra dobni, de már tárgyalások vannak arról, hogy más országban is terjeszteni kezdjék, így előbb vagy utóbb, de a magyar kannabisz legalizáció után itthon is megjelenhet.

A kannabisz elképesztő ereje

A kannabisz ma már az egészségügyi forradalom egyik fő zászlóshajója.

Rengeteg betegséggel szemben derült ki a jótékony hatása: többek között képes gyógyítani a depressziót, csökkenti a szorongást vagy idegességet, jó hatásokkal jár az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór esetén is.

Emellett még az epilepsziás rohamokat is nagymértékben csökkenti, valamint hatásos a rák ellen, a tumorellenes hatásait egyre több tanulmány igazolja.

Kétségtelen, hogy a jövő sokkal zöldebb egészségügyének főszereplője lesz az elkövetkező évtizedekben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!