CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Jön a kannabisz-kóla: a boltok polcain is ott lesz a fájdalmakat és görcsöket is oldani képes hatású üdítő!

Magyarországra is betörhet!

Tényleg meglépi a Coca Cola, elsőként a piacon! Füve bódultság helyett a kannabisz gyógyhatásait “zárják” a dobozba!

A Coca Cola titokban már tárgyalt erről

Már egy ideje kísérletezik a Coca Cola egy kannabisz hatóanyagot tartalmazó újfajta kóla üdítőitallal.

Hirdetés

Sokak szerint a nemrég megjelent valódi kólát tartalmazó energiaital is ennek az új termékvonalnak a kezdete lehet, amit hamarosan egy kannabiszos kóla követ.

A nagyvállalat már évek óta erősen érdeklődik aziránt, hogy a kannabisz gyógyhatásit valahogyan palackba vagy dobozva zárja, és a fogyasztók számára is elérhetővé tegye.

A BBC is beszámolt a hírről, a Coca Cola már tárgyalásokat folytatott egyes kannabisz előállító cégekkel, mint például Az Aurora Cannabis.

A cél olyan italok bevezetése lehet, amelyeknek nincs pszichoaktív hatásuk, de csökkentik a fájdalmat és gyulladást.

Ehelyett a kannabisz gyógyhatású hatóanyagából lenne egy kevéske a dobozos üdítőikben.

A Coca-Cola közleményben ismerte el, hogy más üdítőital-gyártókkal együtt figyelemmel kísérik, hogy a kannabidiol világszerte megjelent közérzetjavító italok összetevőjeként, de konkrétumokat nem árult el.

Palackba zárt csoda lehet belőle?

A kannabiszes kólában a hírek szerint a CBD nevű hatóanyaga lenne benne a növénynek.

Ez egy olyan nem pszichoaktív szer, mely oldja a görcsöket, enyhít a fájdalmakon, de még az ízületi gyulladásokra is pozitív hatással van, vagyis enyhíthet rajtuk.

A Coca Cola ki fogja lobbizni, hogy ne orvosi célú besorolása legyen, hanem mint egyszerű fogyasztói cikk, a boltok polcain lehessen árusítani, ezért feltehetően elég kis mennyiségben fogja tartalmazni a CBD-t, de éppen annyi adagban, hogy valóban legyen egy érzékelhető egészségügyileg kedvező hatása.

Jójó, de mégis mikor?

Senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mikor is dobják piacra.

Hirdetés

Egyelőre csak a tárgyalásokról lehetett hallani, bár a Coca Cola háza táján azt beszélik, hogyha a legalizáció a világban iylen gyors ütemben halad, akár már 2020-ban vagy 21-ben forgalomba kerülhetnek világszerte.

Ez nem lepne meg minket, ugyanis jelenleg lassan már több orzságban van legalizálva, mint tiltva, igaz ezekben az országokban jórészt orvosi felhasználása engedélyezett.

Magyarországra is betörhet

Ha a Coca Cola ezt tényleg meglépi, eleinte bizonyos célországokban lesz elérhető a kannabiszes kóla, mint például az USA, Anglia, Kanada.

Idővel azonban begyűrűzhet akár hazánkba is, igen, jól hallottad!

Magyarországon egyelőre nincs ugyan legalizálva a kannabisz, de a Závecz Research által végzett felmérés szerint a magyar társadalom elsöprő többsége támogatná a hazai legalizációt.

Erre pedig idővel biztosan lesz megfelelő kormányzati válasz, mégpedig feltételezhetően az, hogy itt is végbe fog menni a kannabisz legalizációja.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!